Geen Sportacross meer voor de Zottegemse scholen

 

img_9771

(foto’s copyright Sportakern Zottegem)

Zottegem, 23/01/2017: In tegenstelling met eerdere berichten en alhoewel deze activiteit ook nog op de stedelijke website in de kalender van interscolaire sportwedstrijden aangekondigd wordt, komt er geen 41ste editie van de jaarlijkse Sportacross voor leerlingen van de Zottegemse lagere en middelbare scholen.  

img_9888Hiervoor werd, met de medewerking van de stedelijke sportdienst, ieder jaar afspraak gemaakt op de laatste zaterdag van januari maar nu heeft Sportakern Zottegem in een schrijven aan de directies en sportverantwoordelijken van de plaatselijke scholen laten weten dat er binnen het bestuur van deze sportvereniging beslist werd om de Sportacross niet meer te organiseren. Naar wij vernamen, is deze beslissing vooral een gevolg van de alsmaar verminderende belangstelling (lees: het aantal deelnemers) die de laatste jaren moest vastgesteld worden en waartegen de organisatorische en financi ële inspanningen die met de loopwedstrijd gepaard gaan, niet langer opwegen.

img_9788

Zodoende zal het bij 40 edities van de Sportacross blijven, alhoewel Sportakern Zottegem reeds in 1974 met de eerste organisatie uitpakte. In 1999 echter viel de Sportacross in het water door de langdurige en overvloedige regen in de dagen vooraf. Vier jaar geleden besloot het bestuur van Sportakern Zottegem eveneens al enkele dagen op voorhand tot afgelasting omdat de vriezeman toen rond deze tijd zo hard tekeerging dat voor de deelnemers geen veilig verloop kon gegarandeerd worden. En ook verleden jaar ging de loopcross niet door en werd de afgelasting omwille van de weersverwachtingen daags tevoren via de scholen meegedeeld omdat men het niet verantwoord vond om (jonge) kinderen bloot te stellen aan de vele regen(buien) en krachtige wind die voorspeld werden.

img_9770Intussen wordt binnen Sportakern Zottegem wel al een nieuw initiatief voorbereid, weliswaar alleen naar de middelbare scholen toe. Het gaat om een gezamenlijke ‘uur-loop’, gekoppeld aan een sponsoringsproject voor een goed doel, die zou plaatsvinden op een omloop in de omgeving van de Bevegemse Vijvers op vrijdag 31 maart van 14 tot 15 uur, zijnde de laatste namiddag van dit tweede schooltrimester. Meer informatie hierover volgt.  (CC)