Godveerdegem: Pannenkoeken voor Kikukwe

landelijke-gilden

15/02/2017 : De Landelijke Gilde Godveerdegem organiseert op zondag 5 februari 2017 een pannenkoekenfestijn ten voordele van een ontwikkelingsproject in KIKUKWE.

Kikukwe is een dorp van 5000 inwoners in het noordwesten van Tanzania, waar 2 van onze leden Etienne Galle en Johan Hosselaer actief meewerken aan een project om 500 gezinnen boven de armoedegrens van 1 dollar per dag per persoon te tillen. Hiertoe startte het team van Etienne en Johan ter plaatse een schrijnwerkerij en een naaiatelier. Voor 2017 staan de opstart van een dorpsbakkerij en de aanleg van een dorpstuin met irrigatie op zonne-energie op het programma.
De opbrengst van ons pannenkoekenfestijn dient voor de aankoop van een bovenfrees (prijs ongeveer 450 €) ten behoeve van de schrijnwerkerij.
Je kan tot 27 januari pannenkoeken bestellen telefonisch op het nummer 09/3607217 of per mail landelijkegilde.godveerdegem@gmail.com en thuis laten leveren. Beter nog, kom langs op zondag 5 februari tussen 14u en 18u in het Ontmoetingscentrum in Godveerdegem voor een pannenkoek en een lekkere tas koffie. Johan en Etienne vertellen er honderduit over hun belevenissen ter plaatse.

De prijs voor een pakje pannenkoeken (1kg = 12 pannenkoeken) bedraagt 6 euro.