Oudenaardese rockers breken het kot af

Januari 2017 : De Zuid-Oost-Vlaamse rockliefhebbers kennen ondertussen de band ‘Rhea’. Ze worden voor de onvolledigheid ‘old school‘ genoemd.

Wisten jullie dat bij twee leden de wortels in de Vlaamse Ardennen liggen? In Oudenaarde zijn Nathan Ysebaert (de dansende gitarist – zie live opnames – met het sluike haar) en Matthys Machtelinckx (de bassist) thuis.

https://youtu.be/8g8igtje0BM

Rhea, kort door de bocht:
Op basis van het huidige repertoire presenteren de jongens zich als een rockband die zowel een Lotto arena als een kelder in Berlijn kan laten ontploffen. Het is hen ooit gegund. De zanger kan met zijn indrukwekkende stem ‘again and again‘ uithalen, schreeuwt met momenten Marilyn Manson (nvdr: shockrocker) naar de poppenkast, maar heeft qua uiterlijk meer weg van en kan ook zo poppy klinken als een Britse korthaar.

 

Een sterk collectief :
De blend van 3 gitaren en een vette bas, samen met de stuwende drums, doen van bij de eerste noten denken aan het beste uit de Classic Rock en de Britse rockscène van de zeventiger jaren, de Grunge van de eeuwwisseling en soms de Belgische rockscène uit de tachtiger jaren. Ze roepen bij oudere rockliefhebbers herinneringen op. Rhea heeft fans van alle leeftijden.

Misschien zijn ze nog te gepolijst om het clubhuis van een motorclub in vlam te zetten maar voor het jonge volkje zijn ze een spoedcursus om eindelijk een gesprek aan te gaan met hun ouders… en grootouders, waarbij ze wel overeen komen. Hun producties zijn geen rommelige garage-opnames maar perfect afgewerkte tapes/takes. Wedden dat het beste nog moet komen!

12606826_10156411153790527_1429650609_n

Er zijn geen snotneuzen meer : 
Ooit had deze redacteur een losse babbel met Nathan, toen nog een onbekend veulen dat aan het hekken van de rockfarm kwam snuiven. Ondertussen is hij geschoold als muzikant aan de ‘Hentsche Rockacademie’. Als jonge snaak verbaasde het stille water al met zijn doorleefde kennis over het onderwerp en doceerde begeesterd (nvdr: tegen deze 50+er) over fusionrock en over bijna vergeten muzikanten die 4 decennia geleden al bangelijk vette dingen deden. Toen al was één en ander duidelijk… vandaag in meerdere bands, waaronder Rhea.

De doorbraak van jonge wolven :
Ondertussen zijn ze de finalist van ‘De Nieuwe lichting’, stonden ze op Humo’s RockRally, op de listing van Studio Brussel en veroveren ze de Vlaamse podia. Ze brachten al enkele sterke nummers uit. Never Out Of Sight is ondertussen (in het rockmilieu) een gekende knaller, maar Something Good is zeker zo goed. Hieronder vind je alles wat je nodig hebt (Everything You Need):

https://www.youtube.com/watch?v=2VUCngnYaWE

Als uitsmijter nog deze video, die ondertussen al een stuk geschiedenis is: De liveopname voor De Nieuwe Lichting 2016 van StuBru.

De volledige line-up:

  • Jorge Van De Sande (20 ♂ Gent (BE)) – Gitaar, Stem
  • Guillaume Lamont (20 ♂ Anzegem (BE)) – Gitaar
  • Nathan Ysebaert (22 ♂ Oudenaarde (BE)) – Elektronica, Gitaar
  • Matthijs Machtelinckx (23 ♂ Oudenaarde (BE)) – Bas
  • Dajo Vlaeminckx (20 ♂ Rotselaar (BE)) – Drum
  • Simon Lamont (23 ♂ Anzegem (BE)) – Percussie

Geschreven door Carl Nys (SjK)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X