Zottegem, Oudenhove: Triamant dorpsuitbreiding

16/01/2017, Sint-Maria-Oudenhove, dorpsuitbreiding op de Triamant Site.

Onder begeleiding (werfhelm inbegrepen)  werd een bezoek gebracht aan de site van ‘Triamant Aunove’. Van zodra je verder het domein op gaat, wordt duidelijk hoezeer deze locatie ècht deel zal uitmaken van het dorpscentrum.

triamant-20170111-dsc_0629-enh

De voormalige kapel, waar nog veel buurtbewoners goeie herinneringen aan hebben, zelfs in gedoopt werden, leek helemaal verstoken te gaan worden achter de nieuwe voorgevel. De realiteit is anders. Het pittoreske gebouw zal prominent aanwezig blijven. Zo zijn niet alleen de overblijvende gevels gerenoveerd, ook de prachtige loodglas ramen werden verwijderd, gerestaureerd, en  staan vandaag al terug op hun oorspronkelijke plaats.

Het scheve torentje‘ zal in alle schoonheid  deel blijven  uitmaken van de dorpskern.

triamant-20170111-dsc_0631-enh

In de kapel zal een brasserie komen. Het is nu al duidelijk dat die kleiner zal uitvallen dan werd verwacht. De bouwheren hebben dat begrepen. Daarom zal een deel van het aanpalende nieuwe gebouw mee gebruikt worden voor de hongerige of dorstende bewoners en hun bezoekers. De oppervlakte blijft beperkt.

triamant-20170111-dsc_0619

Vanaf de zomer zullen de eerste inwoners hun intrek nemen. Binnen de site wordt ook een parking aangelegd. Zo komt de dorpskern niet extra onder druk.

Aunovenaars weten hoe druk het soms kan zijn aan het Hubertusplein en in de bochten van de Oudenhovestraat, de Brakelstraat en (aan de site) de Faliestraat, ten gevolge doorgaand verkeer. De bouwheren zeggen dat ze daar rekening mee hebben gehouden.

De gemeente Zottegem maakte reeds een budget  vrij om de omgeving (vlak aan de lagere school) veiliger te maken.

De verschillende doorsteekwegen en wandelpaden blijven bewaard, dat konden we constateren, zodat buurtbewoners vanuit het Schilderken en de Hazestraat doorheen  de site naar het dorp kunnen. De begankenis zorgt dan mee voor de sociale controle en het contact tussen mensen. Zo is de bedoeling.

dsc_0643

Meer informatie :  http://www.triamant.be/aunove.html

Volgens de bouwheren zou de straatkant er als volgt gaan uit zien. Natuurlijk is dit een animatie, een beeld dat met de computer is gemaakt. De realiteit is vandaag een werf.

13-056-cfl-zottegem-visualitatie-gevel-blok-a-crop-u23573

Bovenstaand beeld en ook de volgende animaties komen van de website van de bouwheer.

X