Landbouwcomice Ninove maakt volop plannen

landbouwcomice-ninove

Ninove, 29/01/2017: Vrijdagavond 27 januari vergaderden de landbouwers uit het Ninove en omgeving, in feestzaal De Parel in Denderwindeke.Voorzitter Andr é De Coninck kondigde de voortzetting aan van de succesvolle Jaarmarkt Ninove en de ermee gepaard gaande veekeuring die elk jaar veel volk op de been brengt.  

Plantenteeltkundig Ingenieur en landbouwadviseur Stefan Muijtjens zette de voordelen uiteen van een ploegloze bodembewerking die bodemerosie kan tegen gaan. Deze werkwijze zorgt voor een betere doordringbaarheid van de bodem en bevordert de ontwikkeling van de aardworm en regenworm of pier.

Deze gronddieren kunnen tot 3 meter diepte zorgen voor een poreuze bodem en betere doordringbaarheid bij regenval. De bodem dient een zekere hoeveelheid zuurstof te bevatten om te zorgen voor teeltbevordering, ploegloos bewerken van de grond zorgt er voor. Begin maart onderneemt de landbouwcomice Ninove een studiereis naar een gigantisch landbouwbedrijf in de buurt van Keulen.