Met Velofollies is het wielerseizoen nu echt van start gegaan!

sori0078

Kortrijk, 29/01/2017: De 11de editie van Velofollies vorig weekend klokte af op net geen 37.000 bezoekers en ligt hiermee in de lijn van de voorbije edities. Vooral op zaterdag was het op de koppen lopen en daar was uiteraard de aanwezigheid van Fabian Cancellara niet vreemd aan.
Dit jaar maakten trouwens opvallend veel renners hun opwachting op Velofollies. Vrijdag trokken Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Sven Nys vele kijklustigen en zaterdag was een delegatie van het Lotto-Soudal team, onder leiding van Jürgen Roelandts, present. De organisatie had duidelijk kosten noch moeite gespaard om er een topeditie van te maken.


Naast het ruime aanbod van sportieve fietsen, met race en mountainbikes voorop, was ook de elektrische (stads)fiets sterk vertegenwoordigd op de beurs. Ook meer en meer bakfietsen, al dan niet met trapondersteuning, waren terug te vinden op de beursvloer. Dit bevestigt dat Velofollies uitgegroeid is tot een totaalbeurs rond alles wat met fietsen te maken heeft, en dit was dan ook duidelijk te merken aan het aanwezige publiek, van sportieve fietsfanaat tot recreatieve fietser.


Naast het ruime productaanbod kon ook het uitgebreide fietsparcours – inclusief brug – op veel fietslustigen rekenen. Niet minder dan 25 merken lieten er zich testen, wat een grote meerwaarde betekent bij de keuzebepaling voor een toekomstige aankoop.
Verder konden de seminars omtrent fietspositionering, training en voeding van de Bakala Academy op veel bijval rekenen, en was er een grote interesse in de praatsessies, die voor de gelegenheid in een afzonderlijk praat-arena werden gehouden.


Velofollies ori ënteert zich tenslotte ook duidelijk als een Benelux-event. Zo was er vooral veel Frans te horen in de wandelgangen en telde de parking aardig wat Nederlandse nummerplaten. Het gastland Luxemburg maakte dit geheel compleet.

Het aantal spontane inschrijvingen van exposanten tijdens de beurs voor de 2018-editie – ruim de helft van de exposanten heeft zijn plaats voor volgend jaar nu reeds vastgelegd – spreekt alvast boekdelen. Afspraak dus van 19 t.e.m. 21 januari 2018 voor de volgende uitgave van Velofollies.’