Borsbeke, Oosterzeelse club organiseert 30ste Sprokkeltocht. Wandel mee!

ddl-sprokkeltocht-in-borsbeke-3

01/02/2017: De dagen worden langer en de temperaturen stijgen, dat wil zeggen dat je er opnieuw kunt op uittrekken. Februari, het ideale moment om weer buiten te komen. Op zaterdag 4 februari organiseert de Oosterzeelse wandelclub Land van Rhode vzw de 30 ste Sprokkeltocht in Borsbeke.  Trek de wandelschoenen aan, en kom naar de zaal Sint-Antoniuskring, Borsbekestraat 252 in Borsbeke en vertrek voor een tocht van 7, 10, 14, 18 of 21 km. Je kan starten tussen 8 u en 15 u.

ddl-sprokkeltocht-in-borsbeke-4

Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van de Baleihoogte, Kampen, Morelgem, Zonnegembos, Tomt, Vlierzele, O.L.V. van Lourdes Grot, Klein Zottegem, Steenberg, Burst, Ketegem, en Borsbeke. De streek om en bij Borsbeke is absoluut het verkennen waard. Het mooie parcours (een pluim voor parcours meester Etienne De Neve en zijn team) slingert langs de mooiste gehuchtjes, rustige paadjes, wegeltjes, voet en landbouwwegen, holle wegen. Ervaar de rust en de stilte, je trekt door heel mooie plekjes onderweg. In heel wat plekjes heeft de tijd stilgestaan.

De Oosterzeelse wandelclub vzw Land van Rhode wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardige onderneming, want studies wijzen op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van wandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen vorderingen aantoont op het vlak van gang, wandelsnelheid, fijne motoriek en cognitieve prestaties. Wandelen heeft een gunstige werking. Wandelen is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft eveneens een boost aan het zelfrespect, het beeld van het eigen lichaam, het vermogen om problemen aan te pakken en het algemeen gevoel van welbevinden. Al deze voordelen blijken overigens duurzaam te zijn. Wetenschappers en dokters zijn van oordeel dat wandelen aangemoedigd dient te worden als onderdeel van de behandeling van mensen met depressie en angst. Hoewel andere sporten grotendeels dezelfde voordelen opbrengen, voelen velen zich het meest aangesproken door het wandelen en zullen dat ook makkelijker volhouden. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt wel een tocht die het best bij hem of haar past.

ddl-sprokkeltocht-in-borsbeke-2

Wandel mee

Nooit meegewandeld? Probeer eens de 7 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met een partner of om nieuwe mensen te ontmoeten. Op naar de 30 ste Sprokkeltocht in Borsbeke. De Oosterzeelse wandelclub vzw Land van Rhode zal je hartelijk ontvangen. In de zaal Sint-Antoniuskerk kan je rustig genieten van vers gebakken wafels.

Graag deelnemen aan de 30 ste Sprokkeltocht in Borsbeke? Lid worden? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Lievens, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.

MVDV, DDL

ddl-sprokkeltocht-in-borsbeke-1