Jong muzikaal talent Alexia brengt eigen videoclip uit.

Ninove, 01/02/2017 – persbericht :  Jong muzikaal talent Alexia brengt eigen videoclip uit.

Momenteel draait op Youtube een videoclip van Alexia, een persoonlijke cover van “Million reasons”, origineel van Lady Gaga en dat ook voor Alexia een bijzondere betekenis heeft. De clip werd op nauwelijks 24 uur al bijna 1000 maal bekeken en talloze malen gedeeld.

Alexia is zelf nog maar 17 en doet nu haar laatste jaar Economie-Talen aan het Atheneum te Ninove. Ze volgt sinds 2007 de Opleiding muziek, zang en piano aan de stedelijke Muziekacademie van Ninove.

x

Meer videodeoclips, zie verder.

alexia-folio

Sinds 2015 doet ze al diverse optredens. Ze begeleidt zichzelf op piano en brengt meeslepende, eigenzinnige covers van Engelse en Nederlandstalige hits van vroeger en nu. Zo trad ze al op in de eregalerij van het Koning Boudewijnstadion, in “Tour & Taxis” te Brussel, en speelde ze vóór de bekerfinale voetbal in Paleis 2 van Brussels Expo/Heysel. Op haar 15de deed ze een duet tijdens zijn concert met Guido Belcanto en eind vorig jaar verzorgde ze het voorprogramma in de kerstshow van Willy Sommers.

img_0705

Nu wil ze zich vooral focussen op eigen nummers, die ze regelmatig al schrijft. Haar passie voor muziek blijft immers groeien en wellicht gaat ze volgend jaar studeren aan het conservatorium.

De muziekopname voor de clip werd gemaakt door Zottegemnaar Timo “Maya LM” van “Libertine”, een jonge, gedreven muziekliefhebber, die bij hem thuis in Zottegem zijn eigen opnamestudio bouwde en hiermee vooral jonge talenten wil promoten. Voor de beelden werd beroep gedaan op Joren Vander Mijnsbrugge, die regelmatig clips voor jonge muzikanten opneemt. De locatie is de oude kapel verbonden aan de muziekacademie van Geraardsbergen. Het geheel oogt heel professioneel. Wie haar naam “Alexia Dhertoge” op Youtube intijpt, komt bijna automatisch op de clip terecht.

Voor Alexia is dit zeker niet de laatste clip, gezien de vele positieve commentaren, maar vooral omdat ze zichzelf verder muzikaal wil blijven ontwikkelen.


nvdr : We vonden online nog meer opnames van deze jonge artieste :

13936726_10210440303073985_393937372_n