Merelbeke kent zijn Prinses Carnaval: Duvelke 1 & Cindy

ddl-merelbeke-prinses-carnaval-verkeizing-duvelke-i-en-haar-hofdame-cindy-47

Merelbeke, 05/02/207 – FOTOVERSLAG – Gisteren had in het jeugdhuis “ De Gnirk” de verkiezing van Prins(es) Carnaval Merelbeke plaats. Dit jaar was er maar één duo dat het aandurfde: Duvelke 1 & Cindy van de “De Sparatje”. Onze reporter was erbij tijdens de verkiezing en de offici ële voorstelling vanmiddag en presenteert jullie een  prachtig fotoverslag.  

Wervelende show

Duvelke 1 verwijs naar 1 de naam Duvilliers en  ook naar haar favoriete drank: Duvel. Hofdame Cindy Heyerick houdt het gewoner. Beiden kennen elkaar al een hele tijd en ook het carnaval is bekend terrein. Duvelke   ging al van toen ze 8 jaar oud was met haar nonkel mee naar de carnavalstoeten. Cindy op haar beurt stamt uit  een echt carnavalisten-gezin. Haar vader is al jaren actief bij Carnaval Merelbeke en Fen. Zo leerde ze het carnaval-wereldje al heel vroeg kennen. Het duo zorgde gisterenavond voor een wervelde show, met een uitstekende score van 92% tot gevolg. Het minimum te behalen was 70%.

ddl-merelbeke-prinses-carnaval-verkeizing-duvelke-i-en-haar-hofdame-cindy-50

Programma carnaval

Het is nu uitkijken naar het Merelbeeks carnavalsweekend. Vrijdag 24 maart is er kindercarnaval met start aan de sporthal van Merelbeke en einde in de prinsenhallen. Zaterdag 25 maart verzamelen Dzjakkers om 11h voor een rondrit met de partybus. ‘ Avonds is er een carnavalsbal met gastoptreden van Sam Gooris. Zondag 26 maart is het dan tijd voor de langverwachte stoet. Maandag 27 maart start om 12h in de Kluize van Zotte maandag en als afsluiter is er de popverbanding. (DDL)