Soroptimist Valentijnsactie: ‘Ik geef je mijn hart’

soroptimist-bloedgevenIngezonden :
14 februari 2017 : Valentijnsaktie : “Ik geef je mijn hart”

De locale afdeling van Soroptimist, een serviceclub van en voor vrouwen, in Zottegem, organiseert een 3 de Valentijnsactie.  

De 36 leden van de vrouwelijke serviceclub zetten zich in om de 6de nationale campagne van Soroptimist Belgie  2017 rond Orgaandonatie in de kijker te zetten, in Zottegem en omgeving. Dit allemaal onder het motto  “IK GEEF JE MIJN HART”, een sensibilisatieactie voor orgaan-, bloed- en stamceldonatie.

De Soroptimisten laten hun hart spreken voor jong en oud en promoten dus deze actie, met grote soilidariteitswaarde, want ieder mens, kan ooit een nier voor  zijn kind, een hart voor  zijn vader, longen voor …nodig hebben.
x
soroptimist-geef-je-mijn-hart
Je kan actief je wil kenbaar maken! Dokters respecteren een weigering van een familielid bij het overlijden. Op cruciale momenten in het leven willen we geen moeilijke vragen krijgen.

Al meer dan 20 jaar is iedere Belg een mogelijke donor, tenzij hij-zij verzet aantekent.
Als donor kan je tot 8 mensenlevens redden! Deze actie wordt gesteund door verschillende steden, gemeenten en universitaire ziekenhuizen. Iedereen  kan bijdragen door zich officieel te registreren als donor in het stadhuis van zijn gemeente. Het kan ook online.
Om de bevolking in Zottegem, Herzele, Zwalm en  Oosterzele te sensibiliseren schenkt club Soroptimist uit Zottegem, rond Valentijn, aan de bakkers uit deze gemeenten  gratis 15000 broodzakken, met informatie over de actie “ Ik geef je mijn hart “ ( zie afbeelding onderaan )

Ze vragen ook aan iedereen , die het initiatief belangrijk vindt en die in Zottegem woont, om op zaterdag 11 februari om 11u10, naar het nieuw stadhuis ( Gustaaf Schockaertstraat 7) te komen om zich te laten registreren

Meer inlichtingen via zottegem-zuidoostvlaanderen@soroptimist.be