KA Zottegem doet mee aan Tourn ée Min érale

img_2463

Zottegem, 08/02/2017: Tourn ée Min érale roept alle Belgen op om in februari 2017 een maand geen alcohol te drinken. Ook het Koninklijk Atheneum  gaat de uitdaging aan. Heel wat leerkrachten stapten mee in het initiatief en ook de leerlingen  werden er warm voor gemaakt.  

‘Daar zijn goede redenen voor: alcohol, ook als je weinig drinkt, heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met een zestigtal aandoeningen’, aldus Lorenzo Lecluyze van KAZ. ‘Door mee te doen met de campagne, krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook frisser en fitter.

img_2455

 

Vorige week organiseerde de school een startactiviteit waarbij de leerlingen van het 4e, 5e  en 6e   jaar letterlijk over de streep werden getrokken door hen het concept van Tourn ée Min érale uit te leggen en ook door hen alcohol gerelateerde vragen te stellen. Afhankelijk van hun antwoord dienden  ze dan over de streep stappen.

img_2461