Spoorvernieuwingswerken tussen Geraardsbergen en Denderleeuw

_tom3252_2

Foto Infrabel

Geraardsbergen – PERSBERICHT  NMBS – Infrabel realiseert vanaf februari tot april 2017 spoorvernieuwingswerken (vernieuwen spoorstaven en dwarsliggers) op de spoorlijn 90 tussen Geraardsbergen en Denderleeuw. Deze werken worden tijdens de weeknachten en in vier weekends (zowel overdag als ’s nachts) uitgevoerd opdat deze werkzaamheden in alle veiligheid uitgevoerd kunnen worden. Er wordt van deze weekends bovendien gebruikgemaakt om 2 overwegen in Zandbergen en Idegem te vernieuwen. NMBS voorziet een vervangende busdienst voor de reizigers.  

 NMBS garandeert de mobiliteit voor de reizigers

Tijdens de weekends van 18-19 en 25-26 februari, 18-19 maart en 1-2 april 2017 zal er door deze werken geen treinverkeer zijn tussen Geraardsbergen en Denderleeuw. NMBS zet vervangende bussen in tussen de stations van Geraardsbergen en Denderleeuw met stops in Schendelbeke, Idegem, Zandbergen, Appelterre, Eichem, Ninove, Okegem en Iddergem. De S6-treinen Denderleeuw-Schaarbeek zullen vanuit Geraardsbergen vertrekken i.p.v. Denderleeuw. De S6-treinen Schaarbeek-Denderleeuw worden beperkt tot Geraardsbergen.

Tijdens het weekend van 18-19 februari 2017 zullen de L-treinen Gent-Geraardsbergen en Geraardsbergen-Gent slechts rijden tot Zottegem. NMBS zet vervangende bussen in tussen de stations van Zottegem en Geraardsbergen.

Communicatie naar de reizigers en buurtbewoners

Voor meer info kunnen reizigers terecht bij de NMBS-klantendienst via tel. 02 528 28 28 (alle dagen van 7.00 u. tot 21.30 u.), de website www.nmbs.be, via mail: klantendienst@b-rail.be of Twitter @NMBS

Buurtbewoners met vragen over de werken kunnen terecht bij Infrabel via het gratis nummer 0800 55 000 of via info.projecten@infrabel.be.

De Cel Buurtbewoners van Infrabel informeert de omwonenden via de Zondagskrant (publicatie op 12/02 zie bijlage) en onze website. Bovendien zullen de omwonenden van de overwegen die worden vernieuwd (Bareelstraat en Jan De Coomanstraat) tijdig ingelicht worden via een infobericht.