R.Knokke FC-K.OLSA Brakel: 3-1.

dsc_0521

Brakel, 08/02/2017: Afgelopen weekend ging Olsa Brakel met 3-1 cijfers de boot in tegen R. Knokke. Overdreven cijfers  volgens veel toeschouwers. Lees hierna het uitgebreide verslag geschreven door  ‘R 18’.  Komend weekend is er de onvervalste streektopper, OLSA ontvangt Eendracht Aalst.

Bij OLSA begon Cremers op de bank, Leroy startte.

De eerste kans was voor Brakel, Kaj Knipping krulde een vrije trap over de muur maar ook over de dwarsligger. Een paar minuten later weer Brakelse dreiging. Moreels stuurde De Lange alleen op thuisdoelman Paepe af, die bracht redding en in de rebound kon Delie net niet bij de bal. Na een kleine tien minuten staken de leiders de neus aan het venster. Vandewalle zette voor, OLSA doelman Otte dook in de voeten van Staelens.

Net voor het kwartier opende OLSA de score. Delie vertrok randje buitenspel, hij kapte zijn tegenstander uit en plaatse de bal via de binnenkant van de paal in de verste hoek binnen. 0-1 na 13’. De bezoekende vreugde was van korte duur. Vandewalle zette voor vanop links, De Cuyper stond centraal alleen voor doel en tikte binnen. 1-1 na 19’. Halfweg de eerste helft legde Delie de bal af voor Leroy die over besloot. Iets over het halfuur was T. Lambrecht bij de pinken en kon een voorzet van De Cuyper onschadelijk maken. De kustjongens kwamen nog voor de rust 2-1 voor toen De Cuyper met een rush iedereen achter zich liet en Staelens makkelijk liet scoren.

dsc_0529

Na de koffie was er vrijwel onmiddellijk een attente Otte nodig om een poging van De Cuyper onschadelijk te maken. Enkele minuten later diende Kaj Knipping gekwetst het terrein te verlaten, T. Van den Berghe kwam in. Savaete zette Otte nog eens aan het werk. Bij de bezoekers kwam Cremers in voor Leroy. OLSA kwam meer in de match en ging op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur viel een afvallende bal in voor de voeten van T. Lambrecht die in één tijd aanlegde, het leder vloog evenwel rakelings naast. Met Achahbar werd nog een frisse kracht in de Brakelse ploeg gedropt. Cremers legde de bal terug van tegen de achterlijn, Achahbar zag zijn schot nog net afgeblokt door een thuisverdediger.

Knokke hapte naar adem. Toen De Lange alleen voor Paepe opdook leek de gelijkmaker een feit, de thuisdoelman kon echter de bal uit de voeten van de OLSA aanvaller halen. Nog enkele minuten later zette T. Lambrecht voor, Delie klom hoger dan Paepe maar de kopbal ging net naast. OLSA kreeg niet waar het recht op had. Het was Knokke die nog een derde keer kon scoren. De ref liet zich als een koorknaap vangen bij een stukje toneel van de ingevallen Waeghe en legde de bal tot ieders onbegrip op de stip, Staelens nam het totaal onverwacht cadeau in dank aan en legde de 3-1 eindstand vast.