Ruilwinkel Zottegem zamelt kledij in voor communie en lentefeest

dddd

Zottegem, 08/02/2017: Vanaf vandaag zamelt de Zottegemse ruilwinkel ‘Twinkeltje’ ook feestkledij in voor communies en lentefeesten. Het idee komt van OCMW-raadslid John De Clercq (sp.a). “Op een communie- en lentefeest willen alle kindjes er natuurlijk piekfijn uitzien. Vaak wordt de kledij ook maar een paar keer gedragen. Net daarom willen we met Twinkeltje een oproep doen aan mensen om de feestkledij van hun kindjes te ruilen in Twinkeltje. Op die manier kunnen gezinnen die het moeilijker hebben om de nieuwe, soms dure, communie- en lentefeestkledij aan te kopen, hun kindje toch in het nieuw steken voor de feestdagen.”

John De Clercq haalde de inspiratie voor het idee uit zijn eigen omgeving. “Vaak steken ouders hun kindjes volledig in het nieuw voor een communie- of het lentefeest. Die outfit verdwijnt dan na één of een paar keer dragen in de kast. Spijtig, ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid.   Met deze actie willen we mensen oproepen om de communiekledij van hun kleine feestneuzen aan Twinkeltje te schenken zodat ze een tweede leven krijgen bij een ander gezin.”

13631635_10153628016982541_4455588444048925240_n

De Clercq: “Communie- en Lentefeestkledij, en andere kledingstukken natuurlijk, kunnen tijdens de openingsuren van Twinkeltje geruild worden. Dat is op maandag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u en op woensdag van 13u30 tot 17u. Elk stuk dat je binnenbrengt, zorgt voor punten op de klantenkaart. Daarmee kan je naar hartelust shoppen in Twinkeltje, meteen of bij een volgend bezoek.   We zorgen er op die manier voor dat het Lente- of communiefeest voor alle gezinnen een écht feest wordt.”