Verslag lesmarathon OLV-College Grotenberge

2016-2017_lesmarathon-63

Zottegem, 09/02/2017:  Vorige week organiseerde  het OLV-College Campus Grotenberge een lessenmarathon ten voordele van vzw Haïti. We ontvingen een mooi sfeerverslag van wat een zeer aangename en vooral nuttige dag is geworden:  Moe maar voldaan, dat was het gevoel van de deelnemers aan de lesmarathon op vrijdag 27 januari. Voor één keer liepen in het OLVC Campus Grotenberge voor de leerlingen van de derde graad de lessen na 16u gewoon door. En toch waren er alleen maar blije gezichten te zien! Elke leerling had zich laten sponsoren om de hele avond en nacht allerlei workshops te volgen ten voordele van VZW Benefiet Haïti (http://www.benefiethaiti.be/)

Na een deugddoend vieruurtje — leerlingen en leerkrachten hadden wafels en pannenkoeken gebakken — ging het voor goed van start: onder begeleiding van een doedelzakspeler trokken alle deelnemers naar de Bevegemse Vijvers voor een rondje Highland Games. Stad Zottegem stelde hiervoor de terreinen ter beschikking! Er werd wat gegooid, geduwd en getrokken! En dat alles onder het toeziend oog van onze leerkrachten in Schotse klederdracht. Ondanks het koudere weer zat de sfeer er meteen goed in.

Terug op school was er een ruime keuze uit een waaier van workshops gegeven door leerkrachten en vrijwilligers, medewerkers van VZW Haïti en … door leerlingen. Er was voor elk wat wils: creatievelingen konden juwelen maken, breien en naaien. Wie de artistieke toer op wou kon naar een workshop improvisatie, lichtgraffiti, dansen of leerde ukelele spelen. Sportievelingen konden hun ding doen bij voetbal, volleybal en ropeskipping.

Wie het wat rustiger wou houden, kon naar een sessie mindfulness of attitude als basis voor succes, een luchtige uiteenzetting over verschillende culturen, of kon proeven van een les Italiaans of Spaans. Sommigen wilden op alles voorbereid zijn, kozen voor een spoedcursus traumazorg en leerden de juiste verbanden leggen.

Anderen lieten zicht niet afschrikken door het donker en tuurden naar de sterren in de les astronomie. E én groep leerlingen zag ze dan weer vliegen en leerde een drone besturen! Onze kersverse directeur Mr Van Medegael gaf een aantal interessante tips voor het maken van boekbesprekingen — iets wat heel wat leerlingen nog van pas kon komen tijdens hun verdere studies.

(meer foto’s op de facebookpagina van onze school: https://www.facebook.com/338207883009276/photos/?tab=album&album_id=733859653444095)

Het mag gezegd worden: onze jongens en meisjes hebben hun beste beentje voor gezet, niet alleen door het inzamelen van sponsorgeld en hun enthousiaste deelname, maar ook bij de organisatie van de lesmarathon. Een team zeer gemotiveerde leerlingen van het zesde jaar hielp bij de planning en praktische voorbereiding en ging actief op zoek naar sponsoring bij lokale bedrijven om het hele evenement te ondersteunen.

Zo konden we zorgen voor een lekkere spaghetti, klaargemaakt door een groep leerkrachten die ook hun steentje wilden bijdragen. Ze kregen daarbij hulp van onze voormalige directeur, Mr Everaert. Later op de avond werd er gesmuld van een uitgebreid dessertenbuffet, bereid door leerkrachten en alweer… leerlingen!

We kijken dus terug op een geslaagde editie van de lesmarathon en wensen de medewerkers van de VZW een behouden reis naar Haïti. We hopen dat we op deze manier ons steentje konden bijdragen bij de verwezenlijking van hun waardevolle project!