Camera’s trajectcontrole N42 op 22 februari operationeel

ddl-oostezele-minister-ben-weyts-bezoekt-trajectcontrole-5

Oosterzele, 11/02/2017: Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) kwam in Oosterzele een kijkje nemen aan de trajectcontrole over een afstand van 2,2 kilometer op de N42 tussen ’t Parksken in Oosterzele en de Leenstraat in Balegem. Oosterzele is een van de eerste Oost-Vlaamse gemeentes die een trajectcontrole heeft op een gewestweg.

De gemeente kreeg dan ook een pluim van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts . De camera’s worden momenteel nog getest en moeten, met enige vertraging, op 22 februari operationeel zijn.

“De opleidingen voor het capteren en verwerken van de beelden bij onze politiediensten zijn nog aan de gang”, zegt de Oosterzeelse burgemeester Johan Van Durme (CD&V). De server komt bij de provincie te staan. Op onze server kunnen we ook nog extra camera’s aansluiten om bijvoorbeeld de op- en afritten aan de E40 in  Gijzenzele in de gaten te houden”

ddl-oostezele-minister-ben-weyts-bezoekt-trajectcontrole-4

Er komen ook nog meer camera’s in de gemeente. Ze kunnen naast de controle van de snelheid van het verkeer ook nummerplaten herkennen en speuren naar geseinde, verdachte of gestolen voertuigen.

Schepen van sociale veiligheid Jan Martens (N-VA):  “We willen met het systeem niet alleen de snelheid op de dodenweg omlaag krijgen, maar ook de aanhoudende inbrakenplaag in de regio terugdringen.”

Oosterzele was één van de eerste gemeentes in Vlaanderen die intekende op het plaatsen van camera’s op een gewestweg. Maar ze betalen nog een deel van de rekening. De Vlaamse overheid betaalt tegenwoordig de volle pot voor de installatie terwijl Oosterzele zelf nog 63.000 euro financierde in de factuur van 157.000 euro. (DDL)