Vragen aan jeugdwielrenner Bjarne Laroy uit Ninove

1-rudy5564

Ninove, 12/02/2017: Bjarne Laroy uit Ninove is de vierde in onze reeks waarbij onze wielerreporter Rudy Schietecatte wekelijks jeugdige streekrenners zal voorstellen aan de hand van een korte vragenreeks.Bjarne is tweedejaars junior nieuweling. Hij begon zijn carrière in de motorsport en begon pas in 2014 met wielrennen. 

Motorcross

Bjarne begon op jonge leeftijd, 3,5 jaar te rijden op de motor. Op 5-jarige leeftijd begon hij met competitie. Al snel zagen ze dat Bjarne zich uitleefde op de motor en tegelijk knappe prestaties leverde. In de 50cc klasse werd hij Belgisch kampioen en won bijna alle wedstrijden waarin hij startte. Ook de overstap naar de 65cc ging heel vlot. Van automatisch schakelen naar een schakelmotor was geen enkel probleem.

Hij reed veel wedstrijden in Frankrijk en werd vice-kampioen van België bij de 65cc en 3de in het Franse  kampioenschap. Hij was 10 jaar oud toen hij de overstap maakte naar de 85cc. Vanaf toen ging alles niet meer zoals gewenst. Bjarne behaalde nog wel mooie resultaten, maar kreeg tegelijk vaak af te rekenen met blessures: polsbreuken, sleutelbeenbreuken, armbreuken en knieoperaties deden hem besluiten om in 2014 het motorcross vaarwel te zeggen.

1-rudy1217

Wielrennen

Bjarne doet stap naar het wielrennen, zowel op de weg als in het veld. Bij de aspiranten behaalde hij tal van overwinningen en mooie ere-plaatsen bij de aspiranten en 2015 kreeg hij de kans zich te bewijzen bij Lares-Dolcini Cycling Team, in het veld. Hij werd ook al Provinciaal Kampioen tijdrijden en behaalde in de Beker der Vlaamse Ardennen een 3de plaats in de eindstand.

Bjarne kreeg jammer genoeg opnieuw af te rekenen met blessures waardoor hij in 2016, noodgedwongen, beslist om zich enkel op de weg te focussen. Hij kreeg heel wat aanbiedingen maar besliste desondanks om in 2017 uit te komen in neutrale kledij. Hij

Vragenlijst

Waarom wielrennen?

Bjarne: Ik fietste af en toe toen ik motorcross reed en nadat ik gestopt ben, heb ik besloten om cyclocross te gaan doen.

Grootste opoffering?

Bjarne: Er is geen opoffering, ik doedeze sport heel graag en neem alle nadelen er gragg bij.

Leukste tijd van het jaar?

Bjarne: Zomer

Bijgelovig?

Bjarne: Ja, als ik een heel goede prestatie lever met een bepaald kledingstuk, zal ik er opletten om dit de volgende keer ook te dragen.

Lievelingsmaaltijd?

Bjarne: Kip en pasta.

Favoriete trainingsgebied ?

Bjarne: De Vlaamse Ardennen.

Mooiste prestatie ?

Bjarne: Wemmel, na een solo van een halve wedstrijd.

Dit liever niet ?

Bjarne: Sprinten bergaf.

Favoriete onderdeel van je fiets ?

Bjarne: De wielen.

 Blond of Bruin.

Bjarne: Bruin.

1-rudy5368-001

Schietecatte Rudy

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X