Politici verliezen hun zetels! De NMBS in Zottegem lost het op…

zottegem-nmbs-dsc_0008

Zottegem, 15/02/2017: Overal verliezen politici hun zetels in raden van bestuur. Dat is natuurlijk een ramp voor hun comfort. De NMBS in Zottegem heeft de oplossing.

zottegem-nmbs-dsc_0012

Oproep: Alle politici die een zetel kwijt zijn, mogen zich aanbieden in het station van Zottegem. Of dat iets oplevert weten we niet, maar daar werden één op drie van de onverwoestbare zetels verwijderd van de perrons. Die kunnen natuurlijk nog jààren mee.

Waarschijnlijk gebeurt daarom dit kleine gebaar,… en natuurlijk met een groot hart! Zo kennen we de inwoners van de Vlaamse Ardennen. En wanneer straks onze parlementen zijn afgeslankt en daar pluche op overschot is, dan krijgen wij hun zetels,… zeker weten. Het is goed leven in de Vlaamse Ardennen, vandaag en morgen nog m éér!

Als bewijs dat de politici de taal van het volk spreken moeten  ze enkel nog de Zottegemse hymne zingen, die in de tunnels op de muren staat gekalkt.

SjK

(Disclaimer: Dit is satire.)