Commissie van 1 minuut levert 175 euro op in Brakel

2966606-0411f43d1c9dc911f50ec2cfb1dcde9f

Brakel, 15/02/2017:  Geregeld komen er commissies samen in Brakel om over één of ander domein te spreken. Zo zijn er o.m.: commissies Openbare werken en financi ën. “Onlangs kwam er zo’n commissie Financi ën samen”, vertelt oppositieraadslid Jan Haegeman (N-VA) “en we hadden nog niet goed onze aanwezigheid genotuleerd en ze was reeds afgelopen. Voor 1 minuut commissie werd 175 euro zitpenning per lid betaald.” “Men zou toch kunnen wachten tot wanneer er meerdere punten worden gebundeld vooraleer een commissie samen te roepen.” Volgens schepen voor financi ën Johan Thomas (SP.a) was dit uiterst toevallig en er kunnen toch altijd vragen worden gesteld wat in deze commissie niet is gebeurd. Volgens Jan Haegeman is dit weer een voorbeeld van graaicultuur. Dit onderwerp kwam gisteren maandag ter sprake tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad.