Workshop “Vluchtelingen in Europa” voor leerlingen Atheneum Brakel

persbericht-1-foto

Brakel, 15/02/2017: Op donderdag 9 februari trokken de leerlingen van 6A naar Gent om er deel te nemen aan de workshop ‘Vluchtelingen in Europa’. De workshop begon heel interactief met een Kahoot-quiz die de leerlingen met hun smartphone online konden oplossen. Daardoor kregen de leerlingen een beter inzicht in de vluchtelingenstromen van heden én verleden. De leerlingen werd duidelijk gemaakt dat migranten, asielzoekers en vluchtelingen geen hedendaags fenomeen is maar iets van alle tijden. Dankzij het landkaartspel en enkele harde cijfers en beelden werd het al vrij snel duidelijk voor onze leerlingen dat het een schrijnend probleem is.

Na de lunch werd het Museum voor Schone Kunsten bezocht (MSK). In het MSK konden we het befaamde Lam Gods bewonderen dat daar momenteel gerestaureerd wordt. Daarnaast konden de leerlingen ook topwerken van de volgende meesters aanschouwen: Permeke, Courbet, Rubens, G éricault, Goya, Delvaux, Ensor, Breughel, … . Als afsluiter werd ook nog een bezoekje gebracht aan het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.).