Op pad met kleuters: Natuureducatie in de Kaaihoeve

kaaihoeve3

Zwalm, 16/02/2017: De Kaaihoeve in Zwalm – Meilegem is een “natuureducatief centrum”  en wordt beheerd door de Provincie oost Vlaanderen.Verenigingen maar vooral scholen kunnen in “De Kaaihoeve” in Zwalm -Meilegem  terecht voor het (her)ontdekken van de natuur. Aan de Schelde meander ben je  onmiddellijk in contact met de natuur en kan je dus dieren en planten observeren. Of er tot rust komen   en genieten van de stilte en de fraaie plekjes rond de Schelde-meander. Kies je voor een actief bezoek dan kan je hier prachtige wandelingen maken langs het jaagpad aan de Schelde of in de bossen en natuurgebied rond de Kaaihoeve.

kaaihoeve1

Als straks de lente aanbreekt, zullen opnieuw vele scholieren van dit uniek aanbod kunnen genieten dat de “Kaaihoeve” hen aanbiedt, met onder meer:  het blotevoetenpad, de natuurtuin, permanete exposities over “biodiversiteit”, een klein schalige waterzuivering, leuke taken en opdrachten om uit te voeren in de diverse modules van de tuin,en niet te vergeten de GPS-wandeltocht , dit kan ook met je eigen smartphone, maar dan dien je  vooraf een app te downloaden.

kaaihoeve4

Welke klassen kunnen er terecht?
Voor 1ste kleuterklas – natuurontdekking in de  tuin  van De Kaaihoeve – oog voor motorische vaardigheden

Voor de tweede kleuterklas of 2/3 gemengde kleuterklas – gevarieerde natuur- en milieuopdrachtjes in de natuurtuin van De Kaaihoeve  — ontwikkelingsdoelen.

Voor de derde kleuterklas – aanscherpen van o.a. technische, muzische, wiskundige en lichamelijke vaardigheden  veldwerkopdrachtjes in de natuurtuin van De Kaaihoeve. Milieuzorg op school kan via een educatief project op de school zelf.

Hebt je belangstelling om met je klas of school deel te nemen, neem dan contact op met de “Kaaihoeve” 055 23 71 57
dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be

Alvast veel plezier en een leerrijke kennismaking met de “Kaaihoeve”

HDK

kaaihoeve2