vzw Pijkenzot organiseert een musical over het leven van Egmont

omslagfoto brons.jpg

Zottegem, 16/02/2017, persbericht: Zoals jullie wel weten wordt 2018 een bijzonder jaar voor Zottegem: het Egmontjaar! Wij herdenken het feit dat Egmont 450 jaar geleden werd onthoofd te Brussel. In onze Stad zullen tal van initiatieven worden genomen om dit Egmontjaar op te luisteren en ook wij zullen een van deze projecten op poten zetten.

Wie zijn ‘wij’? Wij zijn de vzw Pijkenzot, opgericht door drie enthousiaste Zottegemnaren – Elke Moreels, Barbara Cousy en Maarten Vansintjan — en hebben het ambitieuze project om een musical over het leven van Egmont te produceren en op te voeren (9 voorstellingen in februari 2018). Daartoe doen wij beroep op een professionele scenarist (Leen Cogghe), regisseur (Stijn Dewolf) en componist (Benjamien Lycke) en hopen wij te kunnen samenwerken met tal van Zottegemse verenigingen en vrijwilligers.

x

Dit project wordt ook ten volle ondersteund door de Stad Zottegem en is mee opgenomen in het offici ële programma van de Stad naar aanleiding van het Egmontjaar 2018.

Wij zijn er van overtuigd dat dit een zeer uniek project is: nog nooit werd het leven van toch wel een van de bekendste Zottegemnaren verwerkt in een musical geschikt voor de hele familie. Het is de uitgelezen kans om jong en oud op een zeer toegankelijke manier kennis te laten maken met Egmont, wie hij was en waarom hij nu eigenlijk die bekendheid heeft verworven.

Via deze weg zouden we dus niet enkel en alleen ons project willen aankondigen maar ook alvast een oproep doen naar eenieder die zich geroepen voelt hier aan mee te werken. Sowieso plannen we een aantal open audities in mei/juni voor zingende acteurs en actrices of acterende zangers en zangeressen die graag mee willen spelen in onze musical. Daarnaast doen wij uiteraard ook een warme oproep aan de vele dans- toneel- muziek- en andere verenigingen die Zottegem rijk is en die mee willen werken aan deze musical. Wij zien dit project echt als een project voor én door Zottegemnaren.

Meer informatie zullen we op geregelde tijdstippen verspreiden via onze website www.egmontdemusical.be en via sociale media (facebook.com/egmontdemusical of instagram @egmontdemusical).

 

Elke, Barbara en Maarten