Award-winnende Broadway musical “Spring Awakening” in GC De Kluize te Oosterzele

spring awakening.png

Oosterzele, 17/02/2017, persbericht: Op 24, 25 & 26 februari 2017 brengt Karthago de Award-winnende Broadway musical “Spring Awakening” in GC De Kluize te Oosterzele. Na audities eind juni vorig jaar werd een 15-koppige cast geselecteerd voor de verschillende rollen in het stuk. Vanaf september zijn de wekelijkse repetities gestart, waarin de spelers het stuk een heel nieuwe vorm gegeven hebben onder leiding van enerzijds professionele theaterspelers en anderzijds liefhebbers van het genre. Intussen lopen de repetities vlot en is de cast aan een reeks doorlopen begonnen voor ze het resultaat aan het publiek laten zien.  

x

Ook de live-band is volop aan de voorbereidingen bezig om van de voorstelling ook muzikaal een pareltje te maken. Er werden speciaal voor deze voorstelling 15 unieke historische kostuums met de hand op maat gemaakt. En ook het decor werd inmiddels volledig in elkaar gestoken.

“Spring Awakening” vertelt het verhaal van 13 jongeren en de volwassenen die hun leven vorm geven in een tijdsgeest waarin praten over seks en volwassen worden taboe is. Onder de noemer “Cultuur hoeft niet duur te zijn” biedt Karthago tickets aan voor slechts 15 euro. Jongeren en studenten kunnen zelfs voor 12 euro de voorstelling bijwonen. Dat alles is enkel mogelijk door uitsluitend met gemotiveerde vrijwilligers te werken. We willen hierbij een groter publiek aanspreken, publiek dat deze kant van het musicalgenre nog niet kent. Want wie denkt dat musical enkel bestaat uit flinterdunne verhaallijnen en spectaculaire dansfragmenten zal bij deze voorstelling die mening duidelijk moeten bijschaven. Anderzijds is het zo dat amateurmusical in Vlaanderen een enorme opmars aan het maken is. Tientallen verenigingen maken eigentijdse en inventieve producties met het grote aantal talent dat er in de Vlaamse amateur-musicalkringen rondzwemt. En wij zijn maar wat blij dat deze getalenteerde mensen de weg naar onze Gentse vereniging gevonden hebben.

Naast 15 castleden brengen 7 muzikanten de prachtige muziek van Duncan Sheik volledig live tot leven onder leiding van An Verleysen. Er werd voor deze productie een geheel nieuwe Vlaamse vertaling gemaakt door regisseur Arne Schögler. En het decor- en kostuum-ontwerp is aan de hand van vocal coach Jos Vanden Abeele. Zij vormen samen met Stephanie Vandendriessche, Efien Ledure en Vincent Van Nieuwenhuyze de motor van deze steeds beter draaiende machine.

Tickets voor deze voorstelling kunnen besteld worden via karthago.yapsody.com
Voor meer nieuws over Karthago en Spring Awakening kan je best de website (www.vzwkarthago.com) in je favorieten opslaan, en de facebookpagina (www.facebook.com/vzwkarthago) liken.