Oefenkoersen in Bottelare (zaterdag 18 en zondag 19 februari)

img_3021

Bottelare, 17/02/2017: Nu het veldritseizoen zo goed als op zijn einde loopt kunnen we alweer uitkijken naar het nieuwe wegseizoen. Dit weekend, op zaterdag 18 en zondag 19 februari,   is Bottelare opnieuw de opener met zijn oefenkoersen en dit voor alle Oost-Vlamingen en renners die bij een Oost-Vlaamse ploeg rijden..  

Op zaterdag komen de nieuwelingen en de junioren   aan de beurt. De start bij de nieuwelingen wordt om 13 uur gegeven en deze jongsten moeten 7 ronden afleggen van 6,3 km met telkens de beklimming van de Asselkouter als moeilijkste obstakel. In deze reeks mogen ook de dames-nieuwelingen en dames-junioren hun opwachting maken. Om 14.30 uur is er dan de start van de heren-junioren.   Deze categorie zal 10 ronden moeten afleggen. Hierin mogen ook de dames-elite starten. Het wordt uitkijken wie er al de goede conditie te pakken heeft. Zij die hier al aanspraak maken op een mooie uitslag zullen er zeker ook de eerstkomende grote wedstrijden al staan. Want dit parcours liegt niet en de besten treden hier automatisch op het voorplan.

Op zondag is het dan de beurt aan de heren Elite met en zonder contract, de beloften, de masters en de cyclosportieven. Iedereen die woonachtig is in Oost-Vlaanderen of bij een Oost-Vlaamse club rijdt mag hier aan de start komen. Deze renners moeten 15 ronden afleggen en zullen voor hun eerste wedstrijd 95 km moeten afleggen. De vorige jaren waren het steeds de renners van het Cibel-team die hier de koers domineerden. Doen zij het dit jaar opnieuw, of zijn er andere kapers op de kust die ook heel wat kilometers achter de kiezen hebben. Telkens zagen we dat renners die al een trainingsstage in Spanje achter de rug hadden het deelnemersveld domineerden. De start op zondag wordt om 14 uur gegeven. Alle formaliteiten zijn in de Visitatieschool in de R.A. Stas De Richellelaan te Bottelare. (Erwin De Clercq)