Derde opeenvolgende nederlaag voor OLSA Brakel.

de-jarige-olsa-aanvoerder-haezebroeck-in-actie(De jarige OLSA aanvoerder Haezebroeck in aktie)

K.OLSA Brakel-SC. Eendracht Aalst 0-2.
Beide ploegen hadden er zin in. Al na vijf minuten kopte Delie een voorzet van De Lange pal in de handen van doelman Vandennoortgaete. De bezoekers lieten niet begaan en dienden van antwoord. Yala Lusala zwiepte de bal voor doel, Van Tricht zijn vizier stond niet op scherp. Enkele minuten later was er een poging van Diarra, OLSA doelman Otte was paraat. Nog voor het kwartier zagen de bezoekers hun sterke start beloond met een doelpunt. Vandennoortgaete bereikte met een verre bal Mitu, deze speelde het leder perfect in de loop van Van Tricht die deze kans niet liet liggen. 0-1 na 12’. De thuisploeg vond niet direct een antwoord, pas op het halfuur was er een mogelijkheid voor Delie maar Vandennoortgaete hield zijn team overeind. De uitgekookte bezoekers hielden al bij al makkelijk stand tot aan de rust.

de-lange-zet-voor
(De Lange zet voor)

Cremers opende na de koffie de debatten met een rush op links, een Aalsterse verdediger kon het leder net voor de neus van Delie onderscheppen. Op het uur lag OLSA balverlies aan de basis van een tweede Aalsters doelpunt, De Rock profiteerde van de Brakelse misstap maar Otte kon diens poging naast duwen. Van Tricht borstelde bij de daaropvolgende corner de bal perfect op het hoofd van Claeys die de 0-2 tegen de netten knikte. Trainer Huysveld greep in en gooide met Achahbar en Leroy twee frisse krachten in de strijd. Achahbar zorgde al direct voor dreiging toen hij Vandennoortgaete vanuit een scherpe hoek onder vuur nam, de bezoekende keeper bracht redding. Bij de volgende thuisaanval zorgden beide invallers opnieuw voor gevaar, de kopbal van Achahbar was echter te zwak. De Ajuinen hapten naar adem, de jarige aanvoerder Haezebroeck vlamde net naast en Vandennoortgaete bracht redding op een schot van Cremers. De bezoekende doelman was ook nog eens attent na een schot van Achahbar, de rebound belandde bij De Lange die zijn schot afgeblokt zag. De bezoekende trainer zag zijn team zwalpen en probeerde de Brakelse aanvalslust met drie vervangingen op korte tijd te ontregelen. In de slotminuten ging een kopbal van Delie nog net naast.
Komende zaterdag speelt OLSA uit bij St Niklaas.