Helios Kwadro A verliest bommenfestival

helios

Zottegem 17/02/2017: Kangoeroes Willebroek B – Helio Kwadro A 75-62
We recupereerden Stijn Roels maar Selim De Zutter ontbrak nog steeds met enkelproblemen. Via een 3 op 3 van Anthony Vervisch, waaronder een bom, liep Helios 3-8 uit. Maar via een 8-0 van de thuisploeg was KwadrO ook meteen op achtervolgen aangewezen. Toen stokte het aanvalsspel van beide ploegen en na het eerste kwart stond alles gelijk 13-13 of toch niet helemaal want na 2’ diende Didi Verstraete met 2 fouten al vervangen. Het zou de match van onze topschutter niet worden want toen hij in kwart 2 inviel pakte hij onmiddellijk zijn 3de fout en ook zijn derde optreden was met een 4de en 5de fout snel bezegeld.

x
Toch deed Helios lang mee want hoewel het 18-13 werd en we op 7 minuten slechts 3 vrijworpen wisten te scoren 18-16 gingen we rusten met een 29-33 voorsprong. Grote bezieler van die tussenspurt was Giel Eeckhout die net voor de rust een 4 op 4 uit de losse pols schudde waaronder 3 driepunters met daarbij een bom van Arnaud Troubleyn en één van Stijn Roels keerde KwadrO het spelbeeld compleet.
THUISPLOEG TE STERK IN VIERDE KWART
DE Antwerpenaars overpowerden Helios compleet onmiddellijk na rust en in geen 2 minuten stond het 39-33 na tal van vermijdbare balverliezen. Maar wat we toen kregen zagen we zelden. Met liefst 5 opeenvolgende driepunters waarvan 3 van Stijn Roels, eentje van Anthony en Giel hingen de bordjes bij 48-48 opnieuw perfect in evenwicht. Na kwart 3 kon het bij 54-53 dan nog alle kanten uit.
Helios viel evenwel stil en de thuisploeg drukte door. Bij 66 -56 was de match dan ook gespeeld. Didi speelde geen 5’ om 5 fouten te maken en dat gecombineerd met de voor eenmaal mindere verdediging was er te veel aan.
Helios staat nu 10de met 7 zeges op 16 matchen maar speelt nog 6 van haar 8 laatste matchen thuis te beginnen zaterdag tegen Turnhout. Met onze thuisreputatie zit een plaats in de linkerkant er zeker nog in al zullen de Kempenaars allicht revanche willen nemen voor de thuisnederlaag 67-69. Aan Kwadro omdat te beletten.