Rhinos Oudenaarde wil rugbyschool uitbreiden

dsc_4115bisbis

Oudenaarde, 18/02/2017: Rugbyclub Rhinos Oudenaarde houdt in maart een grote wervingsactie om haar rugbyschool uit te breiden. De hele maand lang kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar gratis komen proeven van de rugbysport.  

Rhinos Oudenaarde scheert zowel bij de mannen als vrouwen al enkele jaren hoge toppen in de nationale rugbycompetitie en wil die lijn nu doortrekken bij de jeugdploegen. De club beschikte met de U14, U16 en U18 al langer over verschillende jeugdteams, maar een paar jaar terug startte de club ook met een rugbyschool. “Op twee jaar tijd hebben we een volwaardige rugbyschool uit de grond gestampt”, legt jeugdcoördinator Karel Vandenbroucke uit.

“Daar leren we kinderen uit de lagere school de eerste kneepjes van de rugbysport aan. Bij onze U8, U10 en U12 tellen we momenteel zo’n veertig leden, maar dat aantal willen we graag uitbreiden. Daarom stellen we in maart onze trainingen elke woensdag van 16.30 tot 18 uur open voor alle geïnteresseerde kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Voorkennis of een specifieke uitrusting is niet nodig. Een sportieve outfit volstaat om aan de eerste trainingen deel te nemen.”
Om ook de ouders wegwijs te maken in het rugby, opent de club op woensdag 1 maart haar bar langs de kant van het rugbyterrein. “Daar zorgen onze oudere spelers en verantwoordelijken, bij een drankje, graag voor een woordje uitleg.”

Kinderen die de smaak te pakken hebben, hoeven niet lang te wachten om hun trainingsarbeid om te zetten in een wedstrijdje. Op zaterdag 25 maart, tussen 10 en 12u, is Rhinos Oudenaarde immers gastheer voor een jeugdtornooi op haar terreinen aan de Rode Los.
Bovendien vertrouwde de Vlaamse Rugbybond de organisatie van de Vlaamse Finaledag op zaterdag 13 mei toe aan Oudenaarde. “Dat is het grootste jeugdtornooi van het jaar met clubs uit heel Vlaanderen, goed voor meer dan 300 spelertjes.”

Wie meer informatie wenst, mag altijd contact opnemen met jeugdcoördinator Karel Vandenbroucke via het nummer 0472/25 38 70 of rugbyschool@rugby-oudenaarde.be.