Sint-Gorikskring speelt Woody Allen

foto-ton-2017-central-park-west

Sint-Goriks-Oudenhove, 18/02/2017: De naam Woody Allen klinkt bij velen bekend in de oren en dan gaat het vooral over de vijftigtal films die deze Amerikaanse Jood op zijn naam schreef. Minder bekend in Vlaanderen maar des te meer in het buitenland is zijn toneelwerk waarbij  Central Park West een voorname plaats inneemt. Het is een tragikomedie:achter de humor schuilen heel wat waarheden, herkenbaar uit het dagelijks leven.  In Zottegem-St Goriks wordt het opgevoerd door Sint Goriks Kring op 4, 5, 10, 11 en 18 maart in het OC van St Goriks.

Regisseur Raf De Pessemier getuigt over de moeilijkheidsgraad van dit stuk: van de personages is bij allen een beetje “een hoek af”: dat maakt het stuk licht verteerbaar maar het is een kwestie van dosering voor de spelers om toch geloofwaardig over te komen en de scherpe boodschap die achter gekke situaties zit toch goed te brengen.

Het oorspronkelijk stuk speelt zich af in New York, aan het bekende Central Park maar werd voor de gelegenheid verplaatst naar het Zuidpark In Gent. Mia, een psychiater, komt tot de ontdekking dat haar man vreemd gaat en wil uiteraard uitvissen hoe de vork aan de steel zit. Haar man Sam blijkt een onverbeterlijke macho te zijn die het aanlegt met de vriendin van Mia. Uiteraard volgt heel wat vuurwerk als het tot een confrontatie tussen de personages komt.

Spelers zijn: Veerle De Pessemier, Sigrid Van Helleputte, Tessa Verplanken, Patrick Verplanken en Yves Deneir. Reservatie op 0468 13 21 05.