Basket 1ste landelijke: BBC Houtem wint van BC Knokke-Heist (58-51)

dsc_1945-2-002

Sint-Lievens-Houtem: Afgelopen zaterdag stond in sporthal De Fabriek  de basketbalwedstrijd BBC Houtem  — BC Knokke-Heist  op het programma. De wedstrijdbal voor deze wedstrijd werd geschonken door “NV Frigorexpress”, een transportbedrijf in Peruwelz.

Knokke ging het gretigst van start en kon meteen een klein kloofje slaan. Houtem herstelde nadien het evenwicht en kon met een kleine voorsprong het eerste quarter afsluiten. Het tweede quarter ging op hetzelfde elan door. Beide teams waren sterk aan elkaar gewaagd en konden niet meteen een afstand nemen van elkaar. 22-23 was dan ook de logische ruststand.

Knokke kwam het sterkst uit de kleedkamer en bouwde opnieuw een klein kloofje uit. Houtem bleef echter niet bij de pakken zitten en vocht zich terug in de wedstrijd. Het derde quarter eindigde op een ex aequo waardoor het vierde quarter allesbepalend werd. Beide ploegen gingen ten volle voor de winst, maar het was Houtem die een eerste keer afstand kon nemen.

Houtem duwde het gaspedaal nu helemaal in, maar de kloof werd nooit groter dan 8 punten. Knokke brak niet en knokte zich terug in de strijd. Tijdens de laatste minuten werd de spanning in de Houtemse sporthal opgedreven tot het maximum. Een driepunter op een minuut van het einde bracht het Houtemse voordeel op 6 punten.

BBC Houtem gaf deze voorsprong niet meer uit handen en won de match verdiend met 58-51!