Zwalm: Wc-brillen tegen darmkanker

wc_brillen_display_269x202_72dpi

Zwalm, 20/02/2017: Van 28 februari tot 11 maart 2017 organiseert de gemeente Zwalm in samenwerking met Logo Gezond+ een 14-daagse tegen darmkanker. Het doel is om mensen te sensibiliseren en informeren over dikkedarmkanker en het bevolkingsonderzoek.  

Mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar kunnen zich namelijk om de 2 jaar gratis laten screenen. Doorlopend is er de tentoonstelling ‘Door de bril van…’. Hiervoor gingen BV’s (oa Jan Decleir en Martine Prenen) en Zwalmse kunstenaars aan de slag met een wc-bril, verf en ander kunstig materiaal. Het kleurrijke resultaat kan u bezichtigen in de inkom van de sporthal en het gemeentehuis tijdens de openingsuren. De brillen zullen later geveild worden ten voordele van de vzw Stop Darmkanker. Op 6 maart om 19u geeft Dr. Luc Colemont de voordracht: ‘Geef darmkanker geen kans!’. Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, m éér gezonde levensjaren! Dr. Colemont is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland, die samen met de vzw Stop Darmkanker al jaren tegen deze sluipmoordenaar strijdt. De voordracht wordt gegeven in de Zwalmparel en ook de wc-brillen zal u dan kunnen bewonderen. De toegang is gratis! Graag inschrijven via barbara.declercq@zwalm.be of 055/480587.