De Kinderrechtencommissaris komt naar Oudenaarde

 ccc

Oudenaarde, 21/02/2017: Van vrijdag 17 tot vrijdag 24 februari 2017 gaat de Vlaamse Week tegen Pesten door. Pesten is voor veel kinderen nog altijd barre realiteit. Elk jaar worden meer dan 30.000 kinderen en jongeren gepest. Om een vuist te maken tegen pesten nodigen sp.a Oudenaarde en Curieus Oudenaarde de Kinderrechtencommissaris, Bruno Vanobbergen, uit. Hoe voorkom je dat kinderen en jongeren elkaar uitsluiten, beledigen en kleineren? Hoe pak je pestproblemen succesvol aan? Maak mee een vuist tegen pesten op de infoavond ‘Pesten is niet cool!’ op donderdag 23 februari 2017 om 20u in Jeugdhuis Canavia. Iedereen is welkom. Toegang is volledig gratis.

‘Pesten is niet cool!’ met die boodschap nodigen sp.a Oudenaarde en Curieus Oudenaarde de Kinderrechtencommissaris, Bruno Vanobbergen, uit naar Oudenaarde. “Tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten willen we het taboe doorbreken en mensen uitdagen om mee een vuist te maken tegen pesten,” laat voorzitter Dagmar Beernaert weten. “Pesten is voor veel kinderen spijtig genoeg dagdagelijkse realiteit, op school, in de sportclub of online. Ook in het Kinderrechtencommissariaat lopen heel wat vragen en voorbeelden binnen.”

14523061_10154489483427435_5096861092552561327_n

Dagmar Beernaert: “Laten we er samen voor zorgen dat pesten geen kans krijgt! Deze dynamische infoavond is de uitgelezen kans voor ouders, jongeren, leerkrachten, verenigingen en geïnteresseerden om de koppen bij elkaar te steken en pesten aan te pakken. Want pesten stopt niet aan de schoolpoort, wanneer je je uniform uittrekt of als de training gedaan is.”

De infoavond ‘Pesten is niet cool!’ gaat door op donderdag 23 februari om 20u in Jeugdhuis Canavia (Hofstraat 14 — Oudenaarde). Toegang is gratis, iedereen is welkom, niemand wordt gepest.