Leerlingen Atheneum Herzele tonen maatschappelijk engagement

foto-16-02-17-13-48-46

Herzele, 21/02/2017: GO! Atheneum Herzele geeft leerlingen humane wetenschappen de kans om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. De leerlingen van het vijfde en zesde jaar humane wetenschappen van het Atheneum Herzele trokken de voorbije weken voor het tweede jaar op rij op 3D stage.  

De 3 D’s staan voor denken, doen en de maatschappelijke dimensie. De beslissing van het Atheneum Herzele om sinds vorig schooljaar te starten met 3D stages kadert binnen de vernieuwde onderwijsaanpak van de school en is een waar succes!

Door de maatschappelijke stages komen de leerlingen humane wetenschappen in contact met een nieuwe leefwereld en leren zij omgaan met verschillen. Uit het proefproject van vorig schooljaar bleek bovendien dat de scholieren, door de werkvloer te verkennen, betere en meer bewuste studie- en beroepskeuzes maakten.

Ook vanuit de bedrijfswereld wordt zeer positief gereageerd op het initiatief van de school. Voor leerlingen humane wetenschappen is het immers belangrijk dat zij kunnen omgaan met uitdagingen in diverse sociale en culturele contexten.

Tijdens de 4 dagen 3D stage toonden zij hun maatschappelijk engagement door zich in te zetten in uiteenlopende sociale sectoren.
De leerlingen gingen aan de slag in kleuterscholen, als ergotherapeut in dagverzorgingscentra en rust- en verzorgingstehuizen, bij een logopedist, als vrijwilligers in een dagcentrum voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel, in de OKAN-klas (onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers), als huiswerkbegeleider bij vluchtelingennetwerk Gent en als vrijwilliger op de afdeling dialyse van het OLV ziekenhuis in Aalst.

De leerlingen humane wetenschappen omschrijven deze maatschappelijke stage-ervaringen als een unieke kans die de school hen biedt om hun tanden in de wereld te zetten. Meer informatie over de maatschappelijke stages vindt u of de Facebookpagina van de school en op de website www.atheneum-herzele.be.

Op de toegevoegde foto tonen de leerlingen Jay Huse en C éline Baudewijn uit 6 Humane Wetenschappen hun sociaal engagement tijdens de 3D stage op de afdeling dialyse van het OLV ziekenhuis Aalst.