Ninoofse jongeren maken ouderen wegwijs in digitale wereld

img_3293

Ninove, 21/02/2017: Op maandag 13 februari 2017 en maandag 20 februari 2017 vond in Heilige Harten Secundair de derde reeks van het project Digisenior plaats met verschillende GRATIS workshops.  

Dit project is een samenwerking tussen de stad Ninove, de ouderenadviesraad en de leerlingen van 6 Office & Retail. Het doel is om senioren te bereiken die weinig of zelfs helemaal niets van computers en andere digitale technieken afweten en hen op deze manier toch de digitale wereld te laten ontdekken.

Tijdens deze lessen kregen de leerlingen voor één keer de rol van leerkracht, ze maakten de senioren op een eenvoudige manier wegwijs in de computerwereld. Door de persoonlijke aanpak van de leerlingen kregen jong en oud een beter beeld van elkaars leefwereld.

Reacties vandaag van enkele cursisten: “Het was zeer interessant”, “Wat een beleefde en vriendelijke leerlingen”, “Volgend jaar schrijf ik me opnieuw in”, “Zeer goed initiatief”. Wij danken uiteraard de 2 trekkers van dit project, mevr. C. De Scheerder en mevr. R. Van Thuyne die alweer prachtig werk leverden en hun leerlingen heel goed hebben voorbereid.

 

Maandag 13 februari 2017:

– workshop 1: Word voor beginners via Open Office

– workshop 2: gebruik van iPad

Maandag 20 februari 2017:

– workshop 3: fotobewerking met IrfanView

– workshop 4: gebruik van je eigen gsm/smartphone/tablet