Politiezone Geraardsbergen/ Lierde stelde multifunctionele bureelwagen voor.

ok2a0531

Geraardsbergen/Lierde, 21/02/2017:  De politiezone Geraardsbergen/ Lierde bouwt verder aan e-blue, haar ‘Mobile Office’-project. De gloednieuwe bureelwagen, speciaal ontworpen voor en door de politiezone in samenwerking met e-BO Enterprises en Autographe, wordt weldra ingezet voor verkeers- en gerechtelijke acties. Het vooropgestelde doel ‘altijd en overal toegang tot alle databanken’ is met deze multifunctionele wagen een feit.  

De nieuwe bureelwagen alsook de omvorming van een wagen tot ‘e-blue’-caddy, zorgen samen voor een aanzienlijke investering om de agenten van de politiezone Geraardsbergen/ Lierde nog effici ënter te laten werken. Wat vroeger op het commissariaat gebeurde, kan nu op locatie.

De wagen, type Renault Master Grand Confort, werd ingericht als mobiel kantoor met twee moderne en afgescheiden bureauruimtes, voorzien van verduisterde ramen en materiaalopbergruimte. Alle databanken worden ter plaatse geraadpleegd. Een ademtest of verhoor finaal afwerken ter plekke wordt hierdoor mogelijk. Dankzij de gesofisticeerde ‘signature pad’, kan de verklaring onmiddellijk digitaal ondertekend worden. Wat ooit pen en papier was, is nu pen en display.

Bijkomend voordeel is dat de wagen kan omgevormd worden tot operationele commandopost. Het houden van briefings bij evenementen of rampen zoals bijvoorbeeld wateroverlast en zelfs streaming van drone-beelden, behoort hierdoor tot de mogelijkheden van dit paradepaardje. LBG