Zaterdag: Omloop Het Nieuwsblad!

16880099_1111095299019127_833365354_o

 

Algemeen, 23/02/2017: Komende zaterdag is het weer zover. Het Vlaamse wielervoorjaar schiet terug op gang en zoals we dat in Vlaanderen zo mooi kunnen zeggen: de koers is van ons. Onze regio zal het weten, want de wedstrijd doorkruist de regio Oosterzele, Zottegem , Brakel en de Zwalmstreek .

Met passages over o.m. de Leberg, de Berendries, Tenbosse, de Eikenmolen, … om tot slot als laatste helling de Molenberg te bedwingen. Onderweg worden ook heel wat kasseistroken aangedaan met als voornaamste de Haaghoek, die maar liefst drie maal op het menu staat. De Paddestraat in Velzeke en de Lange Munte   in Scheldewindeke zullen mede met de Molenberg wellicht tot de scherprechters van deze openingswedstrijd behoren.

16935854_1111096309019026_1616740048_o

Het wordt vooral uitkijken naar Olympisch kampioen Greg Van Avermaet en ook naar Tom Boonen. Deze laatste kon deze wedstrijd nog nooit op zijn palmares zetten en zal er op gebrandt liggen om deze leegte op te vullen. Ook houden we de jongeren in de gaten, met o.m Tiesj Benoot, Edward Theuns en ook de man uit Michelbeke: Frederik Backaert. Na bijna 200 km zullen we weten wie de opvolger wordt van Greg Van Avermaet, die vorig jaar de spurt won van een viertal en wereldkampioen Peter Sagan naar de tweede plaats verwees.

Ook de dames rijden zaterdag hun Omloop. Hier zijn alle ogen op Jolien D’hoore gericht. De dame afkomstig van Schelderode maar sinds kort woonachtig te Dikkele, heeft al een goede conditie en wil in eigen regio schitteren voor al haar supporters. Voor de supporters wordt het na een lange winter een blij weerzien met de toppers van de weg. Iedereen zal weer genieten van de Flandriens op de fiets. Het wordt weer een hoogdag voor de regio. Alle supporters op post. (Erwin De Clercq)