Unitas Steenhuize schittert in winterse toertochten

trekranking.jpg

Zuid-Oost-Vlaanderen, 23/12/2017: De winterse cyclotochten en de mountainbiketochten van Cycling Oost-Vlaanderen werden op zaterdag 18 februari 2017 in sporthal Den Boer in Zomergem afgesloten. Meer dan 1300 deelnemers reden eerst die ochtend een van de fietstochten en werden na de middag in het Sportcentrum beloond met een sfeervol muziekoptreden en een vlotte prijsuitreiking voor de winterlaureaten.  

De wintertitel in de clubranking gaat naar WTC Heinis Gent, maar die titel heeft niet de glans die SV Zomergem als tweede heeft. Unitas Steenhuize staat op de derde plaats en heeft dit brons in hoofdzaak te danken aan de acht platina laureaten — deelnemers aan alle tochten van het winterseizoen.

Liefst zes daarvan komen uit dezelfde familie De Nutte uit Ophasselt. Dat uitgerekend Jason Claes uit deze familie met de hoofdprijs aan de haal ging is dan ook de verdiende bekroning van een winter lang fietsen door de velden van Oost-Vlaanderen. Unitas Steenhuize is de enige Zuid-Oost-Vlaamse fietsclub die zich in het wintercircuit wist te onderscheiden.

2 platina laureaten bij de Kids
Arno Schockaert uit Zottegem en Kristof Claes uit Schendelbeke zijn beiden lid van Unitas Steenhuize en werden als enige bij de Oost-Vlaams Kids platina laureaat. Ze hebben veel dingen gemeen, het zijn neven, ze zijn echt straffe kerels en kunnen evengoed als Sagan een wheelie maken… Naast hen werd ook Unitasser Tess Coppens uit Zottegem kidslaureaat. Haar mama Els Iemants, ex-volleybalspeelster en nu een fel gewaardeerde kids-begeleidster van de Oost-Vlaamse Kidswerking bij Cycling Vlaanderen werd op passende wijze in de bloemetjes gezet.

8 x platina bij Unitas
CLAES Guy- Schendelbeke, CLAES Jason — Ophasselt , CLAES Kristof, DE NUTTE Ann — OPhasselt, DE NUTTE Hilde — Schendelbeke, SCHOCKAERT Arno, DE WAEL Herman — Aalst, BROECKAERT Joan — Lierde, werden door provinciaal voorzitter Stefaan Lauwaert — sportschepen in Herzele – op passende wijze gevierd. Zij misten geen enkele deelname aan de 35 wintertochten MTB en cyclo.