Zottegem houdt wegen vrij voor doortocht Omloop Het Nieuwsblad

16936162_1111099302352060_612573654_o

Zottegem, 23/02/2017: Zaterdag 25 februari opent het Belgische wielerseizoen naar jaarlijkse gewoonte opnieuw met de Omloop Het Nieuwsblad (de vroegere Omloop Het Volk) en deze wielerklassieker doet ook Zottegem weer aan, in drie ‘schuifjes’. Er gelden ook enkele parkeerverboden.

° Vier doortochten

– De eerste keer gaat het slechts om een zeer korte passage (omstreeks 12u10) vanuit Sint-Lievens-Houtem via de Oombergenstraat en de Steenweg op Aalst naar Hillegem-Herzele.

– Een twintigtal minuten later, tussen 12u30 en 12u40, zullen de renners opnieuw de neus binnen de Zottegemse grenzen steken en vanuit Sint-Lievens-Esse via de Europaweg naar het kruispunt De Vos stevenen, links afslaan en verder koers zetten via de Steenweg op Aalst, Provincieweg, Lieve-Heerstraat, Romeins Plein, Beugelstraat, Strijpenplein en Rijkestraat naar Zwalm-Roborst.

– De derde doortocht ten slotte situeert zich, omstreeks 15u45, nogmaals op grondgebied Velzeke. Komende van Roborst zullen de renners dan eerst over de Paddestraat dokkeren, via het Romeins Plein en een stukje Beugelstraat gaat het daarna naar de kasseien van de Lippenhovestraat en vervolgens door de Lippenseweg (Provincieweg dwarsen) en Steenbekestraat naar Balegem.

– Ook in de finale van de Omloop Het Nieuwsblad voor dames zullen de rensters ruim anderhalf uur vroeger, rond 14 uur, langskomen (alleen) over deze zelfde Velzeekse wegen.

° Parkeerverbod

Met het oog op een veilig verloop van deze doortochten zal er in volgende straten op zaterdag 25 februari tijdelijk parkeerverbod zijn:

– van 10u30 tot 14u30: Oombergenstraat, Lieve-Heerstraat, Strijpenplein en Beugelstraat (gedeelte tussen Lippenhovestraat en Strijpenplein). Van 12 tot 13u30 zal op het Strijpenplein tussen de Rijkestraat en Beugelstraat verkeer in beide richtingen toegelaten zijn.

– van 10u30 tot 17 uur: Romeins Plein (kant klooster), Beugelstraat (gedeelte tussen Romeins Plein en Lippenhovestraat), Paddestraat (+ alleen verkeer toegelaten richting Romeins Plein), Lippenhovestraat (tussen Beugelstraat en Lippenseweg + alleen verkeer toegelaten richting Elene), Lippenseweg (tussen Lippenhovestraat en Provincieweg + alleen verkeer toegelaten richting Provincieweg) en Steenbekestraat;

– Volledigheidshalve voegen we hier nog aan toe dat dit wielergebeuren ook voor meer verkeersdrukte en mogelijk hinder zal zorgen op het grondgebied van Sint-Maria-Oudenhove, meer bepaald in de omgeving van de Brakeklstraat, ingevolge de passage van de Omloop op de Berendries. Op weg van Michelbeke naar Nederbrakel (via de Kasteeldreef) komen de renners er normaal langs tussen 13u05 en 13u15. De dames laten de Berendries links liggen.

16880261_1111098192352171_1517228051_o

° Wielertoeristen

Daags na de echte Omloop Het Nieuwsblad kunnen wielertoeristen en mountainbikers ook ‘hun’ Omloop rijden en naar aanleiding hiervan zal er zondag 26 februari in deelgemeente Velzeke van 7 tot 13u30 parkeerverbod van toepassing zijn in de Korte Munte en op het Sint-Martinusplein (gedeelte tussen het Parochiaal Centrum en de Kerkweg). Van 8 tot 13u30 zal er in de Paddestraat alleen richting Romeins Plein verkeer toegelaten zijn alsook in het gedeelte van de Lippenhovestraat tussen de Beugelstraat en Lippenseweg alleen richting Lippenseweg.                 (CC)