Talendag traditie op Heilige Harten Secundair

taalquiz (1).jpg

Ninove, 27/02/2017, ingezonden: Alle leerlingen en leerkrachten van Heilige Harten Secundair werden op vrijdag 24 februari 2017 de hele dag ondergedompeld in taal met talrijke workshops, auteurslezingen en een Franse film.

In het eerste jaar werd gewerkt rond stripverhalen, de tweedejaars maakten prachtige po ëtische kunstwerken en de talenkennis van de derdejaars werd getest met een interactieve taalquiz.  

taalquiz (2).jpg

De leerlingen uit het vierde jaar konden dan weer kiezen uit verschillende workshops vreemde talen zoals Berbers, Pools, Spaans, Thais en Arabisch. Deze workshops werden verzorgd door de eigen anderstalige leerlingen. Het was meteen een ideale gelegenheid om kennis te maken met andere culturen.

De hogere jaren konden zich inschrijven voor twee workshops naar keuze. Een succesformule die al meerdere jaren goed door de leerlingen wordt gesmaakt. Zo was er keuze uit braillelezen, gebarentaal, improvisatie, gelukskoekjes, karaoke, stiftdichten, Italiaans, Spaans en verschillende taalspellen. Kortom, een programma à la carte op maat van elke leerling.

Karin Couck, directeur Heilige Harten Secundair: “Deze talendag zorgt ervoor dat al onze leerlingen op een fijne en ontspannen manier met taal omgaan. Zo kunnen ze hun talenten en talenkennis op een creatieve manier aanwenden. Een mooie afsluiter net voor de vakantie. Ieder jaar krijgen we veel positieve reacties van onze leerlingen.”