Zwalmse wandelclub organiseerde de vierde ’12 Dorpentocht’.

image2

Zwalm, 28/02/2017, ingezonden: Op zondag 19 februari 2017 had in Zwalm de vierde 12 Dorpentocht plaats georganiseerd door de Zwalmse wandelclub “Op Stap Zwalm”.  De wandeling ging effectief 12 dorpen door, bezocht stukken natuurgebied, ging door weiden en bossen, kortom er was voor elke wandelaar iets te beleven. De startzaal zat van ’s ochtends tot lang na het eindsignaal vol met wandelaars uit alle hoeken van het land. Er waren zelfs Nederlanders en een ‘Luxemburger op de afsprak.  Maar liefst 3027 wandelaars stapten doorheen het 12 dorpenparadijs.  

image3

Voor een allereerste beschermde wandeling zijn dat cijfers om u tegen te zeggen, menig volharde wandelaar kwam ons dan ook persoonlijk feliciteren met deze prestatie.
Als voorzitter ben ik een zeer tevreden man en net dit jaar bestaan we 5 jaar. We verpulveren ons vorig record met maar liefst 710 wandelaars meer. We zijn niet meer het kleine wandelclubje waar smalend mee gelachen werd in den beginne, in tussentijd bouwden bestuur en vooral de vele medewerkers deze wandelclub uit tot een begrip in de wandelsport.

image1

Wij danken alle wandelaars en medewerkers die deze wandeling tot een goed einde brachten.

Mvg Luc Van Moorleghem