Grijze Geuzen. Voordracht: Vuile Tongen.

grijze-geuzen-logo.png

Zottegem, 05/03/2017, ingezonden: “Vuile Tongen” een cultuurgeschiedenis van het roddelen. Voordracht op woensdag 8  maart om 19u30. Waarom eigenlijk ? Of ze  nu juist zijn of niet, roddels hebben belangrijke gevolgen voor groepen en individuen.  Roddelen onderhoud en vernietigt sociale relaties, manipuleert reputaties, brengt  ontspanning en informatie, zorgt voor sociale controle. Net omdat roddelen zo’n  enorme effecten kunnen hebben, zijn we ze gaan vrezen en voelen we ons schuldig  als we roddelen. Maar dat is niet altijd zo geweest. In deze lezing licht de spreker toe  hoe we in de afgelopen tweeduizend jaar roddelen, hoe we daarover nadachten en  hoe de gevolgen ervan doorheen de tijd veranderd zijn.

Deze voordracht wordt gebracht door Elwin Hofman, master in geschiedenis en is een
organisatie van de Grijze Geuzen Zottegem. Deze voordracht gaat door op woensdag 8
maart om 19u30 in het Lokaal Dienstencentrum (ingang via A Gevaertlaan) en de inkom
bedraagt 3,- € voor de leden en 5,- € voor niet-leden, studenten kosteloos.