Biervoorstelling ’t Gijzelaarke in Gijzenzele

ss

Gijzenzele, 07/03/2017: Na het vele brouwen en proeven is het zo ver, zaterdag 8 april zal de Gijzelse microbrouwerij met enige trots zijn eerste bier “ ’t Gijzelaarke” voorstellen aan de bierliefhebbers onder ons.  

Vanaf 16u-22u kan je  terecht in het parochiezaaltje van Gijzenzele (Kerkstraat 2) om het gerstenat te proeven.

Het begon allemaal enkele jaren geleden toen de twee broers Robin en Yannick De Pelsmacker een aantal brouwerijbezoeken organiseerden voor vrienden en kennissen. In de streek werden verscheidene brouwerijen aangedaan. Later werden ook bierproefavonden gehouden onder leiding van zytholoog Hans Bombeke, die eveneens op veel bijval konden rekenen.

Pas na het volgen van een workshop bierbrouwen hadden ze de microbe voor het bierbrouwen volledig te pakken. De aankoop van een eigen brouwketeltje (30liter) kon niet uitblijven. Na het vele proefbrouwen, proeven en optimaliseren van de recepten werd er besloten het brouwsel te laten brouwen in een groot volume bij brouwerij Danny te Oordegem.

Het bier kreeg de naam ’t Gijzelaarke, het is een blond bier (6,2%alc.vol.) van hoge gisting met hergisting op de fles, de smaak bevat een toets koriander en heeft een licht bittere afdronk. Wie wil proeven van dit heerlijke gerstenat is van harte welkom op zaterdag 8 april in de parochiezaal van Gijzenzele tussen 16 en 22uur. De brouwers kijken  er alvast naar uit om zich  samen te laten gijzelen door zijn smaak!

Volg alles  op Facebook via De Gijzelse microbrouwerij