Week van de di ëtist, ook in Zottegem

IMG_1969

Algemeen, 06/03/2017: De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Di ëtisten (VBVD) organiseert van 20 tot 26 maart naar jaarlijkse traditie de Week van de Di ëtist. Zij moedigt iedereen aan om er samen de gezondste week van te maken en kinderen en jongeren op een positieve manier aan te sporen om gezonder te eten.  

 

logo

Jong geleerd is oud gedaan

Gezond opgroeien, gezond ouder worden. Iedereen wil het. Gezonde voedingskeuzes en voldoende bewegen kunnen daarbij helpen. De vele boodschappen over gezond eten in de media, op internet en in de boekhandel werken echter verwarrend.
De di ëtist is opgeleid om betrouwbaar voedingsadvies te geven als onderdeel van een gezonde leefstijl. En dat voor elke leeftijd en in elke situatie. Advies op maat kan het verschil maken. Een peuter heeft andere voedingsbehoeften dan een tiener. Maar ook zwangere vrouwen, kwetsbare ouderen en topsporters hebben baat bij een aangepast en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

Het goede voorbeeld geven helpt

Weten is nog niet eten. De Vlaamse di ëtisten doen daarom een oproep om in de week van 20 tot 26 maart samen een gezonde omgeving te cre ëren: we maken voedingsmiddelen die goed passen in een gezond voedingspatroon makkelijk beschikbaar en bereikbaar en we moedigen iedereen aan om meer te bewegen.
Bijvoorbeeld appelen en peren op school, melk-shakes in de sportclub, elke dag samen ontbijten en meer water en gezonde snacks thuis, bewegingstussendoortjes in de klas, niet de lift maar de trap nemen. Alle beetjes helpen, zeker als volwassenen zelf ook het goede voorbeeld geven. Hoe jonger men start met gezonde eet- en beweeggewoonten, hoe meer kans dat men er ook de rest van zijn leven aan vasthoudt.

Buitenaards lekker gezond eten

De gezondste week van de di ëtist wil ten slotte ook meegeven dat gezond eten niet moeilijk en saai is. Integendeel. Er is een poster en een tekening ter beschikking om deze boodschap verder te verspreiden.

Gratis kennismakingsgesprek

Tijdens deze week kan je bij alle deelnemende di ëtisten terecht voor een gratis kennismakingsgesprek van 15 min.

Druk deze kleurplaat af (http://www.vbvd.be/sites/default/files/V4_VBVD_posterkleurplaat.pdf), laat je kinderen ze inkleuren en breng ze mee tijdens uw consultatie in de week van de di ëtist. Dan ontvangt u een lichtgroene frisbee met daarop een gezond bord getekend dat elk kind gezonder doet eten en meer doet bewegen !