Geraardsbergen: De Ronde is terug

ronde geesbergen website_foto_Ronde

Geraardsbergen, 08/03/2017, persbericht:  Onder het motto ‘Muur van de Ronde’ maakt Geraardsbergen zich vanaf dinsdag 28 maart op voor een groots volksfeest. Dit zesdaagse wielerfeest kent zijn hoogtepunt op 2 april tijdens de doortocht van de 101ste editie van de Ronde van Vlaanderen.  

ronde geesbergen IMG_0746.jpg

U had het al door. De legendarische Muur van Geraardsbergen is terug in de Ronde, we zijn daar niet een klein beetje blij om. Op sportief vlak ligt de Muur als 8ste helling op het parcours, op 95 kilometer van de aankomst. Naast de doortocht van de Elite mannen is er ook de doortocht van de Elite vrouwen. De juniores fietsen drie keer over de Muur en komen aan op de Vesten.

Eigenlijk begint het wielerfeest reeds op 28 maart bij de Driedaagse De Panne-Koksijde, met twee passages op de Muur. De fans kunnen alles volgen via de uitzending van Sporza op een groot scherm naast de Kapel.

muur van de ronde geraardsbergen.png

Woensdag 29 maart kan u het parcours van het fietsgedeelte van de ‘Challenge Triatlon’ verkennen, met op het einde de beklimming van de Muur. Challenge Geraardsbergen vindt plaats op 2 juli.

Donderdag 30 maart begint de wielerkoorts nog wat meer te stijgen. Van 6 tot 8 uur ’s morgens zendt Radio 2 Oost-Vlaanderen ‘Startjedag’ live uit vanuit Bar Gidon op de Markt.

Op vrijdag 31 maart vindt de parcoursverkenning plaats door Ruben Van Gucht, integraal in beeld gebracht op Canvas vanaf 8 uur. Alle supporters en wielertoeristen zijn welkom.

Zaterdag 1 april bent u om 11 uur welkom in de raadzaal van het stadshuis voor de boekvoorstelling ‘De Muur’ van auteur Filip Osselaar. Het boek staat vol anekdotes en straffe verhalen. De voorstelling wordt gevolgd door een panelgesprek met Belgische grootheden uit de wielersport.

ronde geesbergen Muur_A4-page-001

Diezelfde dag verwachten we ook ongeveer 5.700 wielertoeristen, die de uitdaging met de Muur aangaan.

Maar h ét gebeuren waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, staat gepland op zondag 2 april: de doortocht van de Ronde van Vlaanderen! En dit delen we graag met iedereen!

De Vesten wordt volledig ingericht als volksdorp met groot scherm waarop de Sporza uitzending te volgen is, ontbijt vanaf 8 uur voor 5 euro (voor de jeugd tot 25 jaar aan 2 euro), eet- en drankstandjes gans de dag door, kermisattracties op het midden van de Vesten en na de Ronde afterparty tot 20 uur… Uiteraard is de toegang gratis.
Omwille van de drukte, vragen we specifiek om uw wagen thuis te laten.

Jens Heyman