OLSA kan nog winnen. K.OLSA Brakel-FC Gullegem 3-2.

Achahbar schoot OLSA op voorsprong vanop de stip

Brakel, 08/03/2017: De thuisploeg startte sterk en kreeg in de aanvangsfase een reeks hoekschoppen toegekend. De eerste corner werd slecht weggewerkt, het gekraakt schot van Kjell Knipping werd door doelman Degrendel gepareerd. Na goed vijf minuten kwam de thuisploeg wel heel dicht bij de openingstreffer.

Na een nieuwe hoekschop belandde de bal bij Leroy. Deze schakelde zijn tegenstander uit en trapte met een mooie boogbal op doel, helaas vloog de bal via onderkant lat opnieuw het veld in. Nog in de eerste tien minuten legde de doorgebroken Achahbar de bal breed voor Leroy, opnieuw gaf Degrendel geen krimp. OLSA bleef domineren, Gullegem hapte naar adem. Halverwege de eerste periode dan toch eens de Westvlamingen op Brakelse helft. Vancraeyveldt zwiepte de bal voor doel, bezoeker Simoens en Van den Berghe gingen in de lucht in duel maar de bal ging via de thuisverdediger tegen eigen netten. 0-1 na 23’. De thuisploeg reageerde gevat. Haezebroeck speelde Delie aan, zijn schot werd nog net voor de doellijn gekeerd. Ook Gullegem kende pech. Degrendel verkeek zich op een voorzet van Haezebroeck en zo viel de bal achter de keeper via binnenkant van de paal in doel. 1-1 na 29’. Een paar minuten later zag de situatie er voor de thuisploeg plots heel goed uit. Dejonge beroerde de bal in de zestienmeter met de hand, Achahbar scoorde vanop de stip. 2-1 na 31’. OLSA controleerde verder het gebeuren en ging met een verdiende voorsprong de kleedkamers in.

Leroy trof de dwarsligger.

Ook na de pauze was de eerste kans voor Brakel. Leroy probeerde het van ver, Degrendel pakte. Nog voor het uur verving bij de thuisploeg J. Lambrecht Kaj Knipping. Enkele minuten later hield OLSA doelman Otte met een knappe redding bezoeker Dejonge van de gelijkmaker. De daaropvolgende Brakelse tegenprik werd door Gullegem foutief afgestopt, Achahbar borstelde de bal perfect op het hoof van Haezebroeck die in doel verlengde. 3-1 na 64’. Met nog een kwartier te spelen konden de bezoekers milderen. Coppin verlengde een verre inworp, de bal botste tot tweemaal toe van boven op de dwarsligger alvorens alweer in het veld te belanden. Simoens stond goed opgesteld en schoof het leder door een bos van benen tegen de netten. 3-2 na 76’. Delie zette zich nog tweemaal aan het kanon. Eerst knalde hij tegen de vuisten van Degrendel, nadien kopte hij naar de grond waar bij de bezoekende doelman uitpakte met een puike redding. Op aangeven van Desire besloot de ingevallen De Lange net naast en vlak voor affluiten ging een kopbal van Oumedjeber centimeters naast. Er werd nog enkele minuten overgespeeld, de stand veranderde niet meer.

Komende zaterdag speelt OLSA uit bij Gent Zeehaven.