2 ° ronde K.v.Belgi ë Cyclobal Jeugd: SNA-ploegen laten kansen liggen

DDL gent cylobal jeugd (5)

Cyclobal, 10/02/2017: De door KWC Sport na Arbeid Gent 2 ° speeldag in het Belgisch kampioenschap cyclobal bij de jeugd kende met liefst 20 wedstrijden en 10 teams een zeer druk programma.

Alle ogen waren bij het thuispubliek gericht op Wout Oosterlinck en Victor Heirbrant die mits een zege tegen Genk 5 in de reeks jeugd C medeleiders konden worden.   Want na 2 mooie 4-0 overwinningen tegen hun clubgenoten Pol D’Haenens-Dries Oosterlinck en Het Zwarte Goud Beringen 9 was de namiddag beloftevol ingezet.

Toen ook tegen Genk 6, de voorlopige hekkensluiter in dit kampioenschap,   aan de rust een mooie 2-0 voorsprong op de bordjes stond, achtte men de broodjes al gebakken.   Maar enkele misverstandjes en wat geluk voor de limburgers zorgde voor een 2-2 eindstand.   Winst tegen de leiders Genk 5 met Liam Muyzers – Arvid Vannieuwenhuyze kon natuurlijk veel goed maken wat er bij de rust met een 1-0 voorsprong ook goed uit zag.

Opnieuw ging het echter in de tweede helft fout en werd het zelfs nog een 1-2 nederlaag waardoor de achterstand op de koplopers nu al 8 punten bedraagt.

DDL gent cylobal jeugd (8)

De tweede Gentse samenstelling bij de jeugd C liet het in de strijd om de voorlopige bronzen medaille eveneens afweten.   Een nochtans mooie 3-2 zege tegen Genk 6 (de puntenpakkers tegen Wout/Victor) werd gevolgd door een onfortuinlijke 1-4 nederlaag tegen Beringen 9.   Maar met slechts 3 puntjes achterstand op de derde plaats is alles nog mogelijk bij de eerstvolgende speeldag op zaterdag 22 april in Genk.