Nederland domineert in Sint-Maria- Lierde

1-RUDY4742

Sint-Maria-Lierde; 12/03/2017: Zaterdag werd de 1ste wedstrijd gereden, de Beker der Vlaamse Ardennen nieuwelingen. Deze wedstrijd meetellend voor het bergklassement ging door in  Lierde. Met 81 renners verschenen ze aan de start in het zonnige Lierde.  

De renners moesten 9 ronden afleggen van 6,5 kilometer, goed voor een totaal van 58 kilometer. Na 3 ronden wedstrijd proberen 2 renners, Tomas De Neve en Calvin Verbeeck weg te glippen uit het peloton, maar worden weer snel tot de orde geroepen door een jagend peloton. Het wordt een gesloten wedstrijd, niemand geraakt weg uit het peloton.Tot op 4 ronden van het einde Tijl De Decker zijn kans waagt, maar ook deze vlucht gaat niet door.

1-RUDY4626

We gaan de laatste ronde in, met 2 leiders de Nederlandse Kampioen Casper Van Uden en Siemen kaesemans, kunnen zij het peloton verschalken. De 2 leiders kunnen net uit de greep van het peloton blijven. De nederlander Casper Van Uden haalthet voor Siemen Kaesemans, en de 3 é plaats is voor Calvin Verbeeck.

1-RUDY4715

Uitslag nieuwelingen:

1 Casper Van Uden ( NED )-2 Siemen Kaesemans-3 Calvin Verbeeck- 4 Alexander Teerlinck- 5 Tijs Verstappen-6 Brent Beeckman-7 Robban Vermeulen-8 Rune Thor é-9 Tijl De Decker-10 Ruben Lefevre.

Juniores: Nederlander Timo De Jong maakt het af.

1-RUDY5347

Bij de juniores verschenen 70 renners aan de start, voor de 8 é GP Serge Baguet. De renners kregen 78 kilometer onder wielen geschoven, 12 ronden van 6,5 kilometer. In ronde 2 krijgen we 2 vluchters, Bjorn Vandebeek en Kelvin Cockaert. In de achtergrond proberen Michiel Martens en Thibault Petit aansluiting te krijgen bij de koplopers wat hun ook lukt. We krijgen nu 4 leiders, Er zijn er nog 5 op komst om aansluiting te krijgen,   leiders Bjorn Vandebeeck, Kelvin Cockaert, Michiel Martens, Thibault Petit, Xandres Vervloesem, Thomas Naudts, C édric Rypens, Arno Claeys, Wesley Mol  en Timo De Jong ( NED ). De  leiders werken goed samen en lopen steeds verder weg. Met nog 4 ronden te gaan moet Arno Claeys de leiders late gaan. In de achtergrond probeert Feddrik Lauwens naar leiders toe te rijden maar is er aan voor de moeite. We gaan de laatste ronde in met 5 koplopers, Wesley Mol, C édric Rypens, Bjorn Vandebeeck, Thomaas Naudts en Timo De Jong.

1-RUDY5158

De Nederlander Timo De Jong ( winnaar Ronde van Vlaanderen Juniores in 2016 ) wint met groot gemak de sprint, voor Thomas Naudts en Bjorn Vandebeeck.

Uitslag juniores:

1 Timo De Jong ( NED )-2 Thomas Naudts- 3 Bjorn Vandebeeck-4 C édric Rypens-5 Wesley Mol ( NED )-6 Michiel Martens- 7 Kelvin Cockaert- 8 Xandres Vervloesem-9 Aaron Stockx-10 Niels Tordeur. (Schietecatte Rudy)

1-RUDY5404