Grote lenteschoonmaak in Oosterzele

dfv

Een paar weken geleden uitte het gemeentebestuur van Oosterzele   zijn ongenoegen over het sluikstorten in de gemeente Oosterzele met de veel zegende titel “Oosterzele is het sluikstorten beu”. Wie aan sluikstorten doet of zwerfvuil achterlaat kan een ernstige geldelijke boete krijgen. Bovendien is achterlaten van vuil of voorwerpen een   totaal verkeerde attitude, want de gemeenschap moet opdraaien voor het onverantwoord gedrag van individuen. Afval hoort thuis in de vuilnisbak of op het containerpark en niet openbare weg en langs straten en pleinen. Het is dus associaal dat inwoners van Oosterzele zomaar hun eigen gemeente bevuilen en hier en daar zelfs een sluikstort maken.   Tijdens de lenteschoonmaakdag op zaterdag 11.03.17 werd opnieuw een klein sluikstort ontdekt in Scheldewindeke.

zee

De burgemeester en schepen geven het voorbeeld.

In werkkledij en met een vuilnisgrijper in de hand vertrokken burgemeester Van Durme en schepen Christ Meuleman en schepen Marleen Verdonck en enkele vrijwilligers op zoektocht naar zwerfvuil in de deelgemeente Scheldewindeke.

ezzezeez

Het resultaat van   hun zoektocht   waren tientallen vuilniszakken vol zwerfvuil, flessen en ander klein afval en zelfs verkeersborden. Ongelooflijk wat er op een paar uur tijd ingezameld werd. Maar dat betekent ook dat er nog veel werk aan de winkel is om de burger te overtuigen om voortaan zijn afval niet meer op straat   achter te laten. De media hebben het probleem ruimschoot onder de publieke aandacht  gebracht, en het gemeentebestuur en de administratieve gemeentelijke diensten milieu, werken verder aan een positieve mentaliteitswijziging. Zwerfafval hoort niet thuis op straat en op openbare pleinen, het kan niet genoeg herhaald worden. (HDK, Foto’s L.A.M.P)

ezeeez