Bierfeesten Oudenaarde verhuizen voor jaar naar De Ham

 

Oudenaarde, 14/03/2017:  Het hoofdpodium van de Bierfeesten zal in 2017 voor een jaartje naar De Ham verhuizen. Het Jeugdraadpodium blijft wel op de vertrouwde locatie aan het Minderbroedersplein en ook de optredens aan cultureel centrum De Woeker gaan gewoon door.  

Eerder dit jaar bereikte de stad Oudenaarde reeds een overeenkomst met brouwerijen Roman en Liefmans en organisatiebureau Pete’s Promotions die de toekomst van de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde moest verzekeren.

Schepen van feestelijkheden John Adam: “Omwille van de werken kunnen de bierfeesten dit jaar echter eenmalig niet op het marktplein doorgaan. Daarom zijn we samen met alle betrokken partijen, zijnde de stad Oudenaarde, de brouwerijen, organisatiebureau Pete’s Promotions en de horeca-uitbaters van de Markt rond de tafel gaan zitten en hebben we een akkoord bereikt.

Burgemeester Marnic De Meulemeester: “Op het marktplein zelf kunnen er dit jaar dus omwille van de werken helaas geen activiteiten of optredens doorgaan. Maar dat betekent niet dat daar niets te beleven valt, integendeel! De Bierfeesten zijn een traditioneel volksfeest waaraan de hele stad deelneemt en waarbij iedereen elkaar in een gezellige sfeer kan ontmoeten. De horeca-uitbaters hebben dan ook verzekerd dat er, net zoals de voorgaande jaren, in en rond de caf é’s op de Markt aan sfeer en ambiance geen gebrek zal zijn.”

De Adriaen Brouwer Bierfeesten vinden traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van juni (dit jaar van 23 tot 25 juni). Volgend jaar keren de bierfeesten dan terug naar het vertrouwde – én vernieuwde- marktplein.