Start to run met Zottegem Atletiek

14494834_10208722278147403_5860186781065163036_n

Zottegem, 13/03/2017:  Met de slogan ‘Voor conditie en fun’ richt Zottegem Atletiek vanaf donderdag 23 maart 2017 opnieuw een Start To Run sessie in.  Bedoeling is dat de kandidaat-joggers na 10 weken zonder problemen aan één stuk 5 km kunnen joggen.

Voor wie een goedkope, ontspannende sportactiviteit zoekt met heel wat voordelen voor de gezondheid, is joggen een aanrader. “Elke dag bewegen is een must. Zet de stap naar sporten via Start To Run 2017 van Zottegem Atletiek!”

Voor wie?  Iedereen, jong of minder jong
Wanneer?  Elke dinsdag en donderdag om 19.45 uur
Aanvangsdatum?  donderdag 23 maart 2017 om 19.30 uur
Waar?  Stedelijk Sportstadion te Zottegem — Kastanjelaan
We lopen niet op de openbare weg, maar op de atletiekpiste !!!

Het is een actie die gericht is naar beginnende joggers, recreanten, vrouwen en mannen die nog nooit aan sport hebben gedaan of de motivatie niet hebben om dit alleen te doen. Wekelijks wordt op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem een modeltraining afgewerkt onder begeleiding van een coach van de joggingkern van Zottegem Atletiek. Heb je al een basis van vorige sessies, dan kan je voor een verdere stap ook terecht bij onze begeleiders van de joggingkern!

Kort samengevat

Voor wie?  Iedereen is geschikt om te joggen, maar als je ouder bent dan 40 jaar, ga je best eens langs bij je huisarts voor een preventief onderzoek. Joggen is de meest effici ënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht.

Kostprijs?  25 euro (voor begeleiding, verzekering, gebruik accommodatie) — bij jouw mutualiteit kan je meer info bekomen voor een tussenkomst! Sluit aan bij het Start To Run programma. Dankzij het deskundig advies van onze specialisten, zal je beter, sneller en langer leren lopen. Je zal er van staan kijken hoeveel vooruitgang je boekt, gewoon door op je eigen ritme te trainen. Je kan ter plaatse inschrijven, maar ook vooraf inschrijven is mogelijk (zie onderaan).

Voordelen joggen?  Het is een eenvoudige en goedkope sport, het is een gezonde buitensport, het is een ideale gezinssport, het is zeer goed om je te ontspannen, het kan een onderdeel zijn van een dieet, je kan overal en op elk moment van de dag joggen en je voelt je conditie snel verbeteren.

Praktische tips?  Zorg voor goede trainingsschoenen. Loop steeds met geschikte sportieve kousen (je vermindert de kans op blaren). Voorzie steeds regenkledij.   Zorg voor voldoende warme kledij in de winter (handschoenen en een muts zijn zeker aan te raden). Eet geen zware maaltijd voor je gaat joggen.
Voor meer inlichtingen i.v.m. Start To Run kan je steeds bij de secretaris Kwinten Standaert op  za@val.be  terecht.

Inschrijven

Deelname: 25 euro

Inschrijven kan je ter plaatse doen, maar je kan ook vooraf inschrijven.
Je formulier  (zie onderaan)  kan je opsturen naar het secretariaat,  za@val.be  en het inschrijvingsgeld storten op het rekeningnummer:
BE17 0010 4624 4121 — Zottegem Atletiek vzw.
met mededeling: STR2017

Dit formulier vul je in en stuur je door of breng je meer naar de eerste sessie:
Inschrijvingsformulier start To Run 2017

(Foto Facebookpagina Zottegem Atletiek)