Eerste thuisnederlaag voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. 0 – 1 tegen FC Nazareth – Eke

IMG_1718

Oosterzele, 13/03/2017: Voorwaarts Gijzel Oosterzele liep tegen FC Nazareth — Eke zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen op. Na de goede wedstrijd in Melsen keek men bij VGO uit naar de confrontatie met FC Nazareth — Eke, maar dat blijft het zwart beest.  

FC Nazareth pakte tegen VGO na een 4 — 2 (heenwedstijd) en een 0 — 1 zege zes op zes tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele. VGO trof weliswaar driemaal het doelhout en claimde na een fout op Lorenzo Berwouts een penalty, maar voor de rest bracht VGO er niets van terecht. Geen kat begreep het.

Voorwaarts Gijzel Oosterzele vond maar geen antwoord op de aanpak van FC Nazareth — Eke en kon geen vuist maken. Van al het positieve van de voorbije maanden schoot niets over. VGO slaagde er na de treffer van Sebastien Van De Sompel (75’) niet in om de scheve situatie recht te zetten. DE VGO fans bleven zich ergeren aan de hopeloze passes die werden verstuurd. Zo weinig overzicht, zo weinig vuur (onbegrijpelijk!), de tweede in de stand onwaardig.

Het team van FC Nazareth — Eke bleef hollen, lopen, verdedigen met man en macht. Met academisch voetbal neen, met veel inzet ja. Het zwoegend FC Nazareth — Eke bleef standhouden. Na het doelpunt van Van De Sompel hing VGO knock — out in de touwen, pijnlijk verslagen door Nazareth — Eke. De beste kansen bij VGO werden gecre ëerd door Kjell Van Der Haeghen en de ingevallen C édric Deracourt. Kjell Van Der Haeghen had met een doelpunt zijn goede prestatie extra in de verf kunnen zetten. Voorwaarts Gijzel Oosterzele verloor voor de vijfde maal dit seizoen.

Waar bleef VGO met zijn ambitie? VGO was niet geïnspireerd. VGO geraakte maar niet onder stoom en bleef moeite hebben om een deftige aanval in mekaar te knutselen. Te veel spelers haalden een onaanvaardbaar niveau. De 1 — 0 nederlaag werd nog pijnlijker toen men vernam dat Machelen met 1 — 0 verloor in Wortegem. Bij winst had VGO kunnen naderen tot op twee punten van de leider en zich opnieuw kunnen mengen in de titelstrijd.

Reporter 17, foto Kjell Van Der Haeghen